Ispanaklı beli bükük (ekmek hamuru ile)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
ispanakli-beli-bukuk_cf25f281.jpg

Ispanaklı beli bükük

1 hazır ekmek hamuru
1 çay bardağı ılık süt
15 gr tereyağı
1 su bardağı un
Çörek otu
1 yumurtanın sarısı
Tuz

İç harcı için
750 gr ıspanak
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra soğanlara ekleyin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Ekmek hamuruna ılık süt, tereyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Unlanmış tezgahta hamuru uzunlamasına merdane ile açın. Ispanaklı harcı içine yayıp rulo şeklinde kapatın ve uçlarını birleştirerek simit şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve üzerini örterek 15 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp bıçakla aralıklı kesikler oluşturun. Çörek otu serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Ispanaklı beli bükük artık hazır, afiyet olsun.
Alıntı

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst