Ispanaklı bülbül yuvası
Malzemeler:
Ispanak kavurma için: 500 gr ıspanak 1 kuru soğan 1 havuç 1 tatlı kaşığı pul biber (silme) 1 fincandan bir parmak eksik sıvı yağ Tuz
Köftesi için: 200 gr kıyma 1 dilim ekmek içi 1 çay kaşığı karabiber Tuz Üzerine serpmek için kaşar peyniri
Yapılışı:
Ispanaklar yıkanır, süzülür. Yemeklik doğranır. Sıvı yağ tavaya alınır. Soğan eklenir, kısık ateşte kavrulur. Havuç rendelenir, soğanın üzerine ilave edilir. 2-3 dakika kavrulur, pul biber eklenir.
Bir iki defa karıştırılıp, ıspanaklar eklenir. Ispanaklar harlı ateşte sulandırmadan kavrulur. Altı kapatılır, soğumaya bırakılır. Kıyma; tuz, karabiber ve bayat ekmek içi ilavesiyle yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Tavada iki kaşık yağda kızartılır. Ispanaklar elde yuvarlanır. Yuva şekli verilir.
Yuvaların ortasına hazırlanan köftelerden koyulur. En üste birer tutam rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Fırına verilir. Kaşarlar eriyip, biraz kızarınca fırından alınır. Sıcak servis yapılır.
tencere.tv
Malzemeler:
Ispanak kavurma için: 500 gr ıspanak 1 kuru soğan 1 havuç 1 tatlı kaşığı pul biber (silme) 1 fincandan bir parmak eksik sıvı yağ Tuz
Köftesi için: 200 gr kıyma 1 dilim ekmek içi 1 çay kaşığı karabiber Tuz Üzerine serpmek için kaşar peyniri
Yapılışı:
Ispanaklar yıkanır, süzülür. Yemeklik doğranır. Sıvı yağ tavaya alınır. Soğan eklenir, kısık ateşte kavrulur. Havuç rendelenir, soğanın üzerine ilave edilir. 2-3 dakika kavrulur, pul biber eklenir.
Bir iki defa karıştırılıp, ıspanaklar eklenir. Ispanaklar harlı ateşte sulandırmadan kavrulur. Altı kapatılır, soğumaya bırakılır. Kıyma; tuz, karabiber ve bayat ekmek içi ilavesiyle yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Tavada iki kaşık yağda kızartılır. Ispanaklar elde yuvarlanır. Yuva şekli verilir.
Yuvaların ortasına hazırlanan köftelerden koyulur. En üste birer tutam rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Fırına verilir. Kaşarlar eriyip, biraz kızarınca fırından alınır. Sıcak servis yapılır.
tencere.tv