Ispanaklı Kek

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
]
2269350382_85bfecaf3b.jpg


İÇİNDEKİLER
Keki için
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı haşlanmış ıspanak püresi
Kreması için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için

2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 adet kivi


Hazırlanışı
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
Üzerine ıspanak püresi ilave edilir.
Elenip karıştırılmış un, kabartma tozu ve vanilya hamura eklenir.
Kekin hamuru yağlanmış kalıba alınıp, önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
Kek piştikten sonra krema malzemelerinin tamamı ocakta karıştırılarak pişirilir.
Soğuyan ıspanaklı kek muntazamca ortadan ikiye bölünür.
Kremanın tamamı kekin arasına düzgünce yayılır.
Soğuk süt ile toz krem şantiler çırpılır.
Pastanın üzeri krem şanti ile kaplanıp dilimlenen kiviler ile süslenir.


2269342926_e56bf1169c.jpg
 

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
Eşimin en sevdiği kek lerden biri bende yapmaktan zevk duyuyorum.Hem kolay hem de lezzetli tavsiye ederim.;)
 
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
bu keki en çok arnavutlar yapar ıspanak denınce ıyyyy dıyorlar ama tadında oyle ıspanağı tadı bıle olmuyor çok guzel oluyor tavsıye ederım...
 
G

GuL_CiCeGi

Misafir
evet gercekten cok güzel insan önce sasıyor ispanak var tadı güzel olmaz ama harıkda tadi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst