Ispanaklı kurabiye

N

nuran34

Misafir

Malzemeler
6 yaprak ıspanak 1 paket teremyağ 2 adet yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un damak tadına göre tuz
Hazırlanışı
Öncelikle ıspanaklar 1 fincan kadar sıcak suyla rondoda çekilir.Daha sonra iki adet yoğurma kabı çıkarılır ve bütün malzemeler ikiye bölünür ve ayrı ayrı yoğurma kaplarına konur ve birine ıspanak eklenip yoğurulur.İki parça biri beyaz biri yeşil hamur elde edilir.Beyaz olan hamur düz bir zeminde ince şekilde merdaneyle açılır, diğer tarafta ıspanaklı hamurda ince şekilde açılıp üst üste konur ve rulo yapılıp belli aralıklarla kesilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde pişirilir..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst