Ispanaklı Pasta
Malzemeler:
3 adet yumurta
2 su bardağı elenmiş un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı rondoda çekilmiş ıspanak püresi
Pastacı Kreması:
1,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı tozşeker
1 paket şekerli vanilin (azaltılabilir)
2 yemek kaşığı tereyağı
Pasta kaplaması:
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
Yarım demet ıspanağı bol su ile yıkayın ve küçük bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Haşlanan ıspanakları süzüp rondodan geçirin.
Yumurta ve şekeri her pansipanyada ve kekte olduğı gibi bembeyaz olana kadar çırpın. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyı eleyerej ekleyin ve biraz daha çırpın.
En son ıspanak püresini ekleyip tamamen karışana kadar karıştırın. Margarin ile tüm iç yüzeyi yağlanmış kalıba dökün. 160 derece önceden ısıtımış fırında 30 dakika kadar pişirin(fırından almadan ortasını hafifçe bastırarak kontrol edin eğer yumuşaksa 5-10 dk. Daha fırınlayın) Pandispanyayı bir gün önceden pişirmekte fayda var.
Pastacı kremasının malzemelerini bir tencereye alın ve karıştırarak koyulaşana kadar orta ateşte pişirin(muhallebiden daha koyu olmalı). Soğması için ocaktan alın ve ara sıra karıştırın.
Soğuyan ve dinlenen pandispanyanızı katlara ayırın (kolay kesilmesi için genellikle bir gün önceden pişiririm). Her kata soğuyan pastacı kremasından bolca sürün.
Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpın ve pastanızın dışını kaplayın. Servis yapana kadar buzdolabında dinlendirin.
Pandispanyayı keserken çıkan kırıntıları pasta üzerinde süsleme olarak kullanabilirsiniz.
Alıntıdır...