Ispanaklı Pasta
Aşağıda verdiğim orijinal ölçüsü ben az çıksın diye yarım malzeme ile yaptım resimde o yüzden küçük gözüküyor
Mutfağım programında yapmışlardı orjinaline buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz
Malzemeler:
Keki için
250 gram ıspanak
4 adet yumurta
2 bardak un
1 bardak şeker
¾ bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı kadar su
Muhallebi için:Ben hazır kazandibi paketini sütle pişirdim
Yapılışı:
Yapım kısmında kolaya kaçarak şöyle birşey yaptım ıspanağı çok az su ile tavada yumuşayana kadar kavurup soğuyunca rondaya koydum yarım bardak kadar su,yumurta ve şekerle çektim.Ispanaklar iyice yok olduğunda diğer malzemeleri ekleyip çıptım.Hamuru yağlanmış kek kalıpına döktüm 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirdim.
Pişen kekin üstündeki kabaran çıkıntıyı bıçakla keserek düzleştirin ve o küçük parçayı rondodan geçirip un gibi yapın.Hazır kazandibi tozunu 2,5 su bardağı sütle pişirin kekin üzerine bolca dökün.En üstünede un haline getirdiğiniz kek kırıntılarını dökün.
Ben kalan kazandibini 2 kaseye paylaştırıp kalan kek unlarını üstüne döktüm çok güzel oldu tavsiye ederim...
Son düzenleme: