
ISPANAKLI POĞAÇA
125 gr tereyağı,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı yoğurt,
1 çay bardağı ıspanak püresi,
2 adet yumurta birinin sarısı üstüne,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı sirke,
2,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
İç malzeme için lor
Yapılışı
Önce ıspanak yapraklarını 1 avuç dolusu kadar yıkayıp üstüne kaynar su koyup 5 dk kadar bekletip(kaynatmadım)rondodan geçirdim,
Karıştırma kabınını içine;
Tereyağını eritmeden bıçakla küçük küçük doğradım,
Diğer malzemeleri birer birer ilave edip yumuşak bir hamur elde ettim,5 dk için buzdolabına koydum ama yarım saat geçmiş
Hamurdan cevizden az büyük parçalar alıp içine lor koyup kapattım,üstlerine yumurta sarısı ve çörekotu koyup 200 c ısıtılmış fırında pişirdim.
Kaynak :susamcorekotu.blogcu