İsrail ve 30 Ülkeden Resmen Yardım İstendi

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
van-yardim.jpg

Türkiye İsrail ve 30'dan fazla ülkeden çadır ve prefabrik konut talep etti.

Van depreminin hemen ardından ilk yardım teklif eden ülkelerden biri İsrail'di. Ankara Büyükelçiliği aracılığıyla iletilen yardım teklifinin ardından İsrail Cumhurbaşkanı Simon Perez'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e telefonu izledi. Dün akşam da İsrail Başbakanı Netanyahu bizzat Başbakan Erdoğan'ı arayarak hem taziye iletti hem yardım teklif etti.

Ancak, Türkiye bu güne kadar İsrail'den ard arda gelen yardım tekliflerinin hepsini reddetti. Bugün ise Dışişleri Bakanlığı resmen İsrail'e başvuruda bulunarak, Van'da evsiz kalan depremzedeler için prefabrik ev yapımında kullanılacak malzeme istedi.

İsrail anında bu talebe "Evet" yanıtını verdi. İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, Haaretz Gazetesi'nin bildirdiğine göre, Dışişleri bakanlığı Genel Sekreteri Rafael Barak'a talimat vererek istenilen malzemenin temin edilip acilen Türkiye'ye gönderilmesini istedi.

Debby

Daimi Üye
Tepki
1.045
Doğru mu ki :acep: Biraz garip olmuş reddedip reddedip sonra bizi yardım istememiz :panter: Bence yoktur öyle bişey çünkü çok fazla yardım toplandığını imkanımızın olduğunu biliyorum.

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Böyle bir durumda yardım reddedilirmi zamanla yarışılıyor orda mümkün olan her imkan seferber edilmeli fazla olsun eksik olmasın.Bakan bu gün açıklama yapıyor talep beklenenden fazla oldu diye bu önceden nasıl bilinirki

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
kızlar yardım edilse ne olacakki yardım tırlarını taşlıyorlarmış tam 3 tır yağmalanmış bunasıl bir şeydir millet insanlık yaparken kızılayıda şiddetle kınıyorum insanlara eziyet ediyorlar öylemi dağıtım olur ha bi sıra denen bişey vardır sıraya sokarsın tek tek verirsin ayrıca vermenede gerek yok çadırları uygun yere kendin kurarsın milleti yerleştirirsin bi düzen kurulamadı heryerden yardım yağıyor ayrıca 35 ülkeden ayrıyetten yardım istiyomuş hükümetimz soruyorum sadece türkiyenin dört bir yanından toplanan yardımlarla van yeniden kurulur hatta mükemmel bi şekilde başkalarının yardımına özellikle israilin yardımına ne gerek var birde soruyorum deprem vergilerimiz nereye gitti her ay düzenli deprem vergisi ödüyoruz eeeeeeeee hani nerde 35 ülkeyemi kaldı durumumuz demekki istanbulda deprem olsa uzaylılar bile kurtaramaz bizi

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar