İsrail, Yardım Gemilerine Saldırdı!

Çikolata

Daimi Üye
Tepki
5.378

İsrail, yardım gemilerine saldırdı

Gazze'ye yardım götüren, aralarında Türk gemisinin de bulunduğu filoya yönelik saldırıda 2 ölü, 30 yaralı

Gazze'ye yardım götüren uluslararası yardım konvoyuna İsrail askerleri saldırdı. Saldırıda ana hedef Mavi Marmara Türk gemisi oldu. Türk bayraklı gemiye helikopterlerden halatlarla inen askerler çevreye ateş açtı. İlk belirlemelere göre operasyonda 2 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı haberleri geldi. Ancak İsrail televizyonları ölü sayısının 16 olduğunu duyurdu.

İlerleyen saatlerde ise İsrail radyosu, askeri sansürün, İsrail’deki hastanelere nakledilen ölü ve yaralılarla ilgili her türlü bilginin yayınına yasak koyduğunu bildirdi. Radyo, en az bir İsrail hastanesine yaralıların nakledildiğine ilişkin bilgi edindiklerini belirtti ve başka bilgi vermedi.

Yetkililerin, birçok hastaneye yaralı kabulüne hazırlanmaları talimatı verdiği kaydedildi.

İsrail güçlerinin, "Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası kapsamında Gazze’ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya müdahale ettiği, ilk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğü, yaklaşık 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yardım organizasyonunu düzenleyen İHH insani yardım kuruluşunun internet sitesi ve TV NET’in haberine göre, İsrail askerleri, helikopterle gemiye inerek ateş açtı. Saldırı sırasında 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin ağır yaralandığı belirtilen haberlerde, daha sonra ölü sayısının 2 olduğu ve yaklaşık 30 kişinin yaralandığı kaydedildi. Televizyonlarda yer alan haberlerde de bir helikopterden bazı askerlerin ellerinde silahla iple sallanarak gemiye indiği ve geminin iç taraflarına geçtiği görüldü.

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
Kesinlikle yaaa... :kizdim:Baksana hemen İsrail Türkiyedeki turustlerini hemen geri çağırmış... Adamlar bu kadar işte... :kizdim::kizdim:

OP
Çikolata

Çikolata

Daimi Üye
Tepki
5.378
Komşu tepkisini böyle gösterdi

İsrail’in Gazze’ye giden yardım gemilerine saldırısından sonra Yunanistan, İsrail ile yapmakta olduğu hava tatbikatını sonlandırdı.

Yunan Hava Kuvvetleri, 25 Mayısta başlayan ve 3 Haziranda sona ermesi öngörülen "Minoas 2010" adlı tatbikatın bugün sona erdirildiğini duyurdu.

Tatbikatın, Ege, İyon Denizi ve ana karada icra edileceği açıklanmıştı.

Y

yeşilçay

Misafir
bizim evde o ülkenin adı İTrail bu duygularımı anlatır.........

-,oecd de israile veto kullanmasan ,amerikada adam gibi lobi kurmayıp yahudi lobisi ile iş yaparsan, senin delikanlılığın nerede
ama one munite derken -delikanlılık yapılıyorya-
ortadoğuda israille sidik yarışına girersen -ki adamlar mısırı 6 gün içinde işgal etmişlerdi-
senin uçaklarını revize ederse
senin insani yardım gemini işgal eder türkleri de öldürür.

evet güçlü ülkeyiz adama pamuçunu ters giydiririz
ama büyük ülke değiliz

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail'in Gazze'ye yardım konvoyuna saldırısı ile ilgili, "Uluslarararası hukuka aykırı olan bu kanlı operasyon insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail'in yardım gemilerine müdahalesi ve İskenderun'da askeri birliğe yapılan terör saldırısı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

İskenderun'daki olaylarla ilgili terör örgütünü lanetlediklerini belirten Arınç, teröristlerin yakalanması için operasyonların sürdüğünü söyledi. Demokratik gelişmenin yaşandığı bir dönemde ortaya konan kirli oyunun, kesinlikle amacına ulaşmayacağını belirten Arınç, yaşanan terör olayı nedeniyle sabaha kadar uyumadıklarını kaydetti.

Gazze'ye yardım konvoyuna İsrail askerlerinin baskın düzenlemesi üzerine sabah 06.30'da ilgili bakanlarla biraraya geldiklerini ifade eden Arınç, "Bu saldırıyı şiddetle lanetliyoruz." dedi.

İsrail'in, gerçekleştirdiği insanlık dışı eylemle masum insanları hedef alarak, insani değerleri hiçe saydığını tüm dünyaya gösterdiğini dile getiren Arınç, "Yaşananlar, İsrail'in şiddet politikasının ulaştığı pervasızlığı ortaya koymuştur. Uluslararası hukuka aykırı olan bu kanlı operasyon insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir." şeklinde konuştu.

Saldırının hiç bir gerekçe ile meşru gösterilemeyeceğini vurgulayan Arınç, tüm vatandaşların ****netini koruyarak sağduyulu davranacağına dair inancını dile getirdi.

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
İsrail, vatandaşlarından Türkiye'ye gitmemelerini istedi.

Başbakanlığın ilgili biriminden yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan gemilere saldırısına tepki olarak yapılan protesto gösterilerine dikkat çekilerek, İsrail vatandaşlarına ''Türkiye'ye gitmekten kaçınmaları'' çağrısı yapıldı.

Açıklamada, halen Türkiye'de bulunan İsrail vatandaşlarından ise ''dikkat çekmemeleri'' ve ''kalabalık yerlere gitmemeleri'' istendi.

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
şunlara bakın yaaa... hem suçlular hem güçlü..:kizdim::kizdim::kizdim:

ne olur kesinlikle boykot edelim onları, mallarının hiçbirisini almayalım....:kizdim:

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
Acı bekleyiş: Ölenlerden biri de kocam olabilir ...

seyda.jpg

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne Kocaeli'den katılan İsmail Yeşildal'ın eşi Şeyda Yeşildal, saldırıyı kınayarak, "Ölenlerden biri de kocam olabilir" diye konuştu. Oğul Ömer ise, "Babam Gazze'ye askerlere 'dur' demek için gitti." dedi.

İsrail'in Gazze'ye insanı yardım götüren Mavi Marmara isimli Türk gemisine yönelik saldırıların Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Kocaeli'de de tepkiler yağıyor. Kocaeli'de ilk tepkiyi avukatlar gösterdi. Kocaeli Adliyesi önünde toplanan bir grup avukat, İsrail'in tavrını kınayarak, bu saldırıya sesiz kalınmamasını istedi.

Kocaeli'de başka bir tepki de İzmit Sabri Yalım Parkı'nda yapıldı. Burada toplanan vatandaşlar Filistin ve Türk bayrakları sallayarak tepkilerini dile getirdi. Her kesimden vatandaşın bulunduğu alana, gemide kocası olan Şeyda Yeşildal'da Hamza ve Ömer isimli çocukları ile geldi. Kocası ile en son yolcu ederken görüştüğünü belirten Yeşildal, gemide yaşanan vahşeti Filistinlilerin her gün yaşadığını söyledi. Ölenlerden birisinin kocası da olabileceğini belirten Yeşildal, konuşmakta zorlandı. Yeşildal, çocukları ile parkta bir yanda tepkisini dile getiriyor diğer taraftan gelecek iyi haberi dört gözle bekliyor. Oğlu Ömer ise babasının Gazze'ye yardım için gittiğini belirterek, "Babam Gazze'ye askerlere dur demek için gitti." dedi.

Öte yandan Kocaeli'den yardım gemisinde Oktay Gökçek, Halim Yazıcı ve İsmail Bayrak'ın da olduğu bidirildi.

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.922
Rezalette son nokta ve bu gunun bırınde sacma bır ozurle gerıde kalmamalı.

Savas sa da savas olmalı.Nıyet sırf yardım olan olayda kımse ınsanımızın kanını dokemez.

Dokmeye cürret edıyorsa da karsılıgı verılmelı.Bır degıl ıkı degıl nedır bunların bu kustahlıgı?Nereden kımden alıyorlar bu gucu?:kizdim::kizdim::kizdim:

gülbin

Daimi Üye
Tepki
2.180
bunlarda ne merhamet ne vicdan hiçbirşey yok..hem saldırıyorlar hem de yardımı bile engelliyorlar..ne beklenirki..israil işte..yahudi millet..rabbimin bile lanetlediği bir millet..

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
İsrail yardım gemilerine saldırdı: 9 ölü

İsrail güçleri, 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya müdahale etti. İsrail ordusu, baskına uğrayan yardım gemilerinde ölenlerin sayısının 9 olduğunu bildirdi. Bu arada BM Güvenlik Konseyi Türkiye'nin talebi üzerine acil toplandı.

Bu haberi 64.752 kişi okudu.
Son güncelleme: 18:03 TSİ 31 Mayıs 2010 Pazartesi Yazı boyutu Yazdır
gazze-yardim-31510_ic-0917_334.jpg

SON GELİŞMELER...

İsrail televizyonları saldırıda önce 19, ardından 10 kişinin öldüğünü ve 36 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

İsrail ordu sözcüsü yaptığı açıklamada, uyruklarını belirtmeden operasyonda ölenlerin sayısının 9 olduğunu belirtti. İsrail ordusu da daha önceki açıklamasında ölü sayısının 10 olduğunu duyurmuştu.

Yaşanan olayın ardından Türk Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Büyükelçisi Gaby Levi'yi Bakanlığa çağırdı. İsrail'in Başkonsolosluğu önünde ise protesto gösterisi var.

Bu arada Güvenlik Konseyi,'nin talebi üzerine acil toplandı. Toplantının kapalı danışmalarının ardından basına açık düzenlenen resmi toplantısında'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu temsil ediyor.

NATO da yarın büyükelçiler düzeyinde toplanacak.

Yaralanan 14 kişinin ismi açıklandı
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, Gazze'ye insani yardım götüren gemilere İsrail saldırısında yaralananlardan ismi belirlenen 14'ünü açıkladı.

Dede'nin yaptığı açıklamaya göre yaralıların isimleri söyle:

"İmdat Avli, Mustafa Batırhan, Rebiha Gümrükçü, Cevdet Ökenek, Erkan Baycidan, Muhyettin Yıldırım, Osman Çalık, Suat Koşmaz, Şahin İsmail Güleryüz, Şükrü Peker (İHH görevlisi), Mehmet Murat Yıldırım, Canip Tuna, Saadettin Furkan ve Tuna Yücel"

Dede, bu isimlerin Dışişleri Bakanlığı tarafından kendilerine verildiğini, diğer iki yaralının isminin eksik alınması nedeniyle açıklanmadığını söyledi.

Gazeteciler de gemide
Filistin'e yardım filosunda çok sayıda gazeteci var. Bu gazeteciler arasında Vakit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karahasanoğlu'nun oğlu Ahmet Can Karahasanoğlu da bulunuyor.

Vakit Gazetesi'nden ayrıca köşe yazarları Ahmet Varol ile Mustafa Özcan ve muhabir Kemal Gümüş de filoda yer alıyor.

16 gönüllü tutuklandı
Bu arada İsrail polisi, Gazze'ye yardım taşıyan gemide bulunan yardım gönüllülerinden 16'sının cezaevine gönderildiğini bildirdi.

Polis sözcüsü Micky Rosenfeld, kimliğini açıklamayı reddeden yardım gönüllülerinin, kıyıya çıkarılarak Beerşeba kentindeki cezaevine gönderildiğini belirtti.

Onlarca yardım görevlisinin ise dışı edileceği kaydedildi. Şu ana kadar 80 dolayında yardım görevlisinin kıyaya çıkarıldığı ifade edildi.

SALDIRI BÖYLE GERÇEKLEŞTİ...
İsrail askeri gemilere düzenlendi. Hücüm botlar ve helikopterle gemiye gelen askerler, geminin üzerine çıkarak ateş açtı.

Olayda İsrail askerlerinin açtığı ateş nedeniyle 1 kişi başından vuruldu. Anadolu Ajansı da gemide 2 kişinin öldüğünü belirtti. İsrail televizyonlarına göre ise ölü sayısı 10. Çatışmada en az 30 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Olay anında savunmasız bulunan yardım gönüllüleri büyük panik yaşadı.

Televizyonlarda yer alan haberlerde de bir helikopterden bazı askerlerin ellerinde silahla iple sallanarak gemiye indiği ve geminin iç taraflarına geçtiği görüldü.

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Saldırıya uğrayan 3 Türk yurda döndü

İsrail askerlerinin saldırdığı insani yardım taşıyan Türk gemilerinden Gazze gemisinin üç mürettebatı yurda döndü. Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla 22.20 sıralarında İstanbul'a gelen geminin 3 mürettebatı Kutlu Tiryaki, Asım Emir ve Bayram Kalyon; 'İsrail askerleri operasyon yapacaklarını bize duyurdular. 'Silah var mı? dediler', bizim tek silahımız suydu. Orada İsrail askerleri kurşun sıkarken insanlar suyla kendilerini korumaya çalıştı' diye konuştular.

turkler-460-2746_334.jpg

İsrail'in saldırdığı gemide bulunan 3 Türk vatandaşı yurda döndü.

'KAÇMAYA BAŞLADIK AMA YAKALADILAR'
Gazze'ye insani yardım malzemeleri götürürken İsrail askerlerinin Türk gemilerine askeri gemiler, helikopter ve hücum botlarla saldırdığını belirten Gazze gemisinin telsizcisi Kutlu Tiryaki, 'Yaklaşık 68 mildeyken yapacaklarını bize duyurdular. olmadığını insanı yardım taşıdığımızı belirtmemize rağmen uyarılara devam ettiler. Mavi Marmara gemisine operasyona başladılar. Mavi Marmara gemisinden gelen direktifle kaçmaya başladık ama bizi yakaladılar. Bir saat önce bütün iskele sancak tarafından hücum botlarla gemimize çıktılar. Güverteye çıktık ellerimizi kaldırarak bekledik. Bize herhangi bir sert davranım olmadı ama Mavi Marmara gemisine rasgele ateş açtıklarını gördük. Mavi Marmara kaptanı bize, rasgele ateş edildiğini söyledi. 'Siz buradan uzaklaşın ve kaçın' dedi ve uzaklaşmaya başladık. Gemide bizi dinlenme odasında topladılar. Tek tek sorgumuzu aldılar. Daha sonrasında gemi yanaştıktan sonra bizi dışarı aldılar. Bizi bir yere götürdüler. Tel örgülü araçlarla ama neresi olduğunu bilmiyorum. İçeriye girdik bize dışı edileceğimizi anlatan bir kağıt imzalattılar. Bizi sorular sordular fotoğraflarımızı çektiler yazının ne olduğunu bilmiyoruz. Sadece imzalattılar.' diye konuştu.

'BİZ KORKMUYORDUK ONLAR BİZDEN KORKTU'
THY'nin tarifeli uçağıyla Tel Aviv'den Havalimanı'na gelen ve insani yardım için giden "Gazze" gemisinde bulunan Bayram Kalyon, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu sabah erken saatlerde gün ışımasına yakın havadan helikopterler, denizden botlarla gemiye çıkarma yaptı. Ben o anda makine dairesindeydim. sesleri duyduk. Sonra kapıları, camları kırarak ve ateş ederek bizi altına aldılar" dedi.

İsrail'in, kendilerinin askerlere karşı direndikleri yolunda açıklamalar yaptığını hatırlatan Kalyon, "Bizi askerlere karşı saldırıda bulunduk diye suçluyorlar. Oysa bizim elimizde sadece su şişeleri vardı. Su ile nasıl karşı koyabilirdik ki... Ancak biz korkmuyorduk gayet sakindik. Onlar bizden korktu' şeklinde konuştu.

Bayram Kalyon, altına alındıktan sonra ismini bilmedikleri bir limana götürüldüklerini ve İsrail askerleri tarafından gemide ve limanda sorgulandıklarını anlatarak, altına alınan her kişinin başında iki askerin beklediğini, kendi aralarında bile konuşmalarına izin verilmediğini söyledi.

Kalyon, altında bulundukları sürede kendilerine çok kötü davranıldığını da belirterek, olayların üzüntüsünü yaşadıklarını kaydetti.

TÜRK VATANDAŞLARI HAVAALANINA SEVK EDİLDİ!
İsrail'in Gazze'ye doğru yol alan yardım gemilerine düzenlediği ve can kaybıyla sonuçlanan operasyondan sonra, limana çekilen gemideki bazı Türk yolcuların havaalanına gönderildiği öne sürüldü.

Edinilen bilgilere göre, Aşdod limanına gelen gemi yolcuları arasından işlemleri tamamlanıp'ye gönderilmek üzere 30 dolayında kişinin Ben Gurion Havalimanına nakledildiği belirtildi.

Aşdod'daki merkezde İsrailli yetkililerin taleplerini kabul etmeyen 18 Türk'ün de, ülkenin güneyinde bulunan Ber Şeva'daki cezaevinde gözaltında tutuldukları iddia edildi. Gemideki yolculardan bazılarının'ye nakledileceği, bir kısmının da gözaltında olduğuna ilişkin bu iddialar, şu ana kadar resmen doğrulanmadı.

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
bizim evde o ülkenin adı İTrail bu duygularımı anlatır.........

-,oecd de israile veto kullanmasan ,amerikada adam gibi lobi kurmayıp yahudi lobisi ile iş yaparsan, senin delikanlılığın nerede
ama one munite derken -delikanlılık yapılıyorya-
ortadoğuda israille sidik yarışına girersen -ki adamlar mısırı 6 gün içinde işgal etmişlerdi-
senin uçaklarını revize ederse
senin insani yardım gemini işgal eder türkleri de öldürür.

evet güçlü ülkeyiz adama pamuçunu ters giydiririz
ama büyük ülke değiliz

neden devamlı siyayi şekilde devlete yönelik msjlar yazıyorsunuz forumumuzda bu konular yasak herkesin görüşü kendine siz de kendinize saklayın burda herkes siyasi görüşünü savunsa hepim,z birbirimize gireriz siz bu konuları yakınlarınızdaki insanlarla tartışın

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar