İstanbul Taksim'de patlama

yasemen81

Daimi Üye
Tepki
939
taksim-patlama.jpg
İstanbul Taksim'de bir patlama meydana geldi.Güncelleme:31 Ekim 2010 10:40
İstanbul pazar sabahına bombalı saldırı haberiyle başladı. Taksim Meydanı'nda sürekli görev yapan çevik kuvvet ekibine saldırı düzenlendi. İddiaya göre kadın canlı bomba Taksim Meydanı'nda görev yapan Çevik Kuvvet ekiplerinin bulunduğu noktaya geldi ve üzerindeki bombanın pimini çekti. Görgü tanıklarına göre 10.38'de yaşandı.

Polis aracına binmek istemiş

Saldırıyı anlatan bir görgü tanığı polis; saldırganın polis aracına girmeye çalıştığını belirtti. Saldırgan polis aracına giremeyince de dışarıda üzerindeki bombayı patlattığını aktardı..

Patlamada ilk belirlemelere 2'i Çevik Kuvvet polisi ağır olmak üzere 15 kişi yaralandı ve yaralılar hastanelere kaldırıldı. Patlamanın ardından olay yerinde bir ceset bulundu.

Olay yerinde bulunan cesedin üzeri gazeteyle örtülürken, çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Cesedin vatandaşlara mı yoksa saldırıyı gerçekleştiren kişiye mi ait olduğu araştırılıyor.

Taksim meydanı kısmen trafiğe kapatıldı. Patlama sonrası polisin düzenlediği operasyonlara 6 polis helikopteri de havadan destek veriyor.

Taksim'deki patlama Diyarbakır polisini alarma geçirdi!

15 YARALIMIZ VAR!

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da incelemelerde bulunuyor. Çapkın basın mensuplarına şunları söyledi: ''Canlı bomba görünüyor. Şu nda 6'sı vatandaş 9'u polis olmak üzere 15 yaralı var. Şehidimiz yok. Hepimize geçmiş olsun. Ağır yaralı 2 kişi var. Kimin yaptığı ile ilgili söylenebilecek bir şey yok. Yapanın erkek olduğu görünüyor. Hedefin polis olduğunu söyleyebiliriz.''

Görgü tanıkları, çok şiddetli bir patlama sesi duyduklarını, patlamadan sonra polisin patlama bölgesini derhal kapatarak, yaralıların ambulansla hastaneye götürüldüğünü söyledi. Taksim İlk Yardım Hastanesinde 10, Şişli Etfal Hastanesinde ise 3 kişinin tedavi altına alındığı bildirildi.

İKİNCİ BOMBA ŞÜPHESİ
Polis ekipleri ikinci bir saldırı ihtimaline karşı bölgeyi güvenlik çemberine alırken, meydana çıkan tüm yollar kapatıldı.

İSTANBUL'DA KIRMIZI ALARM

Patlamanın ardından çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, Vatan Caddesi’ndeki 29 Ekim törenleri için de kırmız alarm verdi.

Uluslararası haber ajansları patlamayı flaş haber olarak duyurdu. Saldırının pazar sabahı erken saatlerde gerçekleşmesi can kaybı ve yaralı sayısını azalttı.

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
dün akşam haberlerde duydum bunu ya burnumuza kadar girdiler köpekler:mendil:Allah yaralılara şifa versin inşallah hepssi iyileşir:mendil:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Yazicak cok sey var bunlara ama yeri degil. Rabbim yaralilara sifa versin insallah.

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
lanet olsun ya bitmiyo olan masum insanlara oluyo hep olduğu gün haberlerde duydum hemen arkdaşlarımı aradım olduğu yerde çalışıyo arkadaşlarım

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar