İşte buda oğluşumun pastası

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
1297.jpg

1300.jpg

evet arkadaşlar oğluşumun pastası için şeker hamurunu anlatmıyorum kızlar barbieli pastamda anlattım diye hamuru geçiyorum ama bu pastayı önceden ben hep krem şantiyle yapardım kremşantiylede çok güzel bir görünüm verebilirsiniz ben bu pastayı yaptığımda saat sabahın 4 dü ve ancak bukadar özenebildim
şimdi canlarım pastam için malzemeler:
5yumurta,5kaşık şeker,5 kaşık un 1paket kabartma tozu,
krema için malzemeler:3buçuk bardak süt bir kaşık un,iki buçuk kaşık nişasta 1subardağından biraz az şeker ve 1tane muz

kekini için yumurtaları ve şekeri beyazlaşasaya kadar çırpıyoruz dhd sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta bir kaşıklı harcı havalandırırcasına çırpıyoruz daha öncede söylemiştim canlarım unu ekledikten sonra herzaman tahta kaşıkla çırpalımdaha sonra uzun kek kalıbını yağlayıp kek harcını dökelim 175 derece fırında 30 dakika pişirelim kek fırında pişerken kremayı da ğişirelim keki fırndanalıp soğuttuktan sonra ortadan ikiye ayıralım bir tane muzu ortadan ikiye keselim bu arabanın şeklini vemek için kekin biyarısına muzun bitanesini diğerinide diğer tarfına koyup arabanın tümseğini yapalım daha sonra kremayı dökelim muzların olduğu bölüme kremayı daha yoğun olarak koyalım daha sonra kekin üstünü kapatalım şeker hamurunu merdane yardımıyla açalım ve daha sonra pastamızın üzerini kaplayalım fazla gelen yerini bıçakla keselim daha sonra süslemesini yapalım ben evde olan parlak düğmeleri çiçekli pullar ve boru boncukalrım vardı onlarla süslemeye çalıştım ama yukarıda a dediğim gibi krem şantiyle de yapabiliriz bunu da şöyle yaptım daha önce ben 1paket krem şantiyi süt ile çırptım daha sonra pastanın üzerine sürelim daha sonra pencerelerini belirtmek için ister damla çikolata kullanın isterseniz çikolata sos ile birlikte hani şişe içinde olan çikolata sosu olanı söylüyorum onunla daha rahat veriliyo şekli yada kendiniz çikolata sosunu hazırlayıp krema poşetine koyup da sıkarak pencere şeklini verbilirsiniz

canlarım benim kendi yaptığım çikolata sosunun tarifini de vereyim sizlere hazır olan çikolata soslarını ben pek sevmiyorum o yüzden genelde hep kendim yaparım sos için malzemeler 1bardak süt (yapacağınız sosun çokluğuna göre sütün miktarını çoğalta biliriz)1çay bardağı şeker 1paket kakao 1çaybardağı damla çikolata 2yemek kaşığı sıvı yağ bir tatlı kaşığı nişasta ve bir yumurta:malzemelerin yağ hariç hepsini tencereye içine koyalım ve ocakta kaynayıncaya kadar pişirelim kaynayınca içine sıvı yağıda katıp kısık ateşte bir süre daha pişirelim sos zaten koyu olacaktır ama daha yoğun bir sos istiyorsanız çikolata sosu soğuduktan sonra içine yarım paket krem şanti ekleyip mikserle çırptığımızda daha yoğun bir çikolata sos elde edebiliriz canlarım
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
SILADAN SİZLERE SEVGİLER:eek::eek::eek:

OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
spadermen li pasta yapmak isterseniz canlarıım işşte size nasııl yapıılacağğıı hakkıında resmini veryim dedim canlarıım

1383.jpg

kıırmıızıı ve mavi renkte şşeker hamurlarıınıı kullanabiriz ben bi ara bu pasta dan yapııcam o zaman resmini çekip sizlerle paylaşşıırıım canlarıım oldumu:eek::eek::eek::eek:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar