İşte Onur'un yandığı an

Tılsım

Daimi Üye
Tepki
6.210
19710756.jpg

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde lise bahçesinde 3 ay önce yapılan yangın tatbikatı sırasında tiner tenekesi patladı, bir öğrenci yandı. Liseli Onur hastanede 89 gün yaşam mücadelesi verdi ama yaşama tutunamadı. Onur hastanedeyken geçtiğimiz günlerde bir haber de Erzurum'dan geldi. Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği tarafından düzenlenen yangın tatbikatında ateşe benzin döken Sivil Savunma Amiri az kalsın yanıyordu. Yaşanan bu facialar 'Yapılmasın bu can alan tatbikatlar' dedirtti.

Geçen yıl Ahlat Çok Programlı Lisesi'nin bahçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün gönderdiği yangın genelgesi kapsamında yangın tatbikatı yapıldı. Öğretmen ve okul yöneticileri, okul bahçesine toplanan tahtaları tiner dökerek tutuşturdu. Yangın sönmek üzereyken öğretmenlerden biri okulda yangın tatbikatı yapıldığına ilişkin fotoğraf çekmediklerini söyleyince sönmek üzere olan ateş tekrar alevlendirilmek istendi. Bu sırada öğrencilerden birinin öğretmenin talimatıyla ateşin üzerine 18 kiloluk tenekeden tiner dökmesiyle ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Tiner tenekesinin patlamasıyla birlikte öğrencilerden G.Ç. ve Onur Zeki Akgün alev topuna döndü. Bu sırada yangın tatbikatını izleyen diğer öğrenci ve öğretmenler sağa sola koşturmaya başladı. Alev topuna dönen Onur Zeki Akgün ise alevler arasında okula doğru koştu. Akgün’ün alevli halini gören bir öğretmen ve öğrenciler ise okulun duvarında asılı olan ve boş olduğu iddia edilen yangın tüpüyle birlikte yanan öğrencinin peşinden koştu. Okulun lavabosuna girerek kendisini söndürmeye çalışan Akgün’ün her yeri yanarken, okul yöneticilerinin yanan öğrenciyi yürüterek dışarı çıkarmaları dikkat çekti.

goznuru

Daimi Üye
Tepki
396
o tineri talimat veren ogretmenin uzerine aynen doker ayni aciyi tattiririm annne olarak , yangin tupleri ne zaman dolu oldu trafik kazalarinda gerekli oldugunda kac arabada yangin tupu dolu cikiyor 10 arabada 1 araba oda sansina tabi milyar gomulur araba alinir yangin tupu yok, okullar ayni tatbikat baslamadan tupler hazir olsaydi aninda mudahale edilirdi. bir gencin hayati ile oynanmis umarim kalici hasar yoktur , gecmis olsun.

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
Bu nasıl bir tatbikattır böyle Rabbim o çocuğun ailesine sabır versin zaten bu okullarda yapılan tatbikatlara biranlam veremiyorum ben geçengün benim kızımın okulunda da yangın tatbikatı yapıldı tatbikatta çocukların hepsinide bodrum kata götürmüşler kızıma eminmisin kızım deprem tatbikatıdır belki dedim am yok yangın tatbikatıymış :ne:düşünsenize okulda yangın çıksa rabbim uzaktutsun korusun esirgesinçocukların öyle öğrettikleri için gidecekleri yer bodrum katı:hayir::hayir:

esmeryarim

Daimi Üye
Tepki
3.148
çok acı bir haber rabbim ailesine büyük sabır versin

bu tatbikatları aklım almıyor zaten insan ALLAH göstermesin bir afette yaptığı tatbikatmı aklına gelir yine kendi bildiği gibi hareket eder :hayir:
ki okullarda yapılanı hiç aklım almıyor ne iş olursa öğrenciden bekliyorlar yapılsın

çok kötü olmuş üzüldüm :uzgun:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar