İşte yemekler ve sırları

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
İşte yemekler ve sırları




FASULYE
Kan şekerinin ve kolesterolün düşmesini sağlayan lifler açısından oldukça zengin bir besindir.
Ayrıca bir tabak fasulyenin içinde orta boy bir yumurtanınkine denk gelen miktarda protein var. Ekmekle ve fırın patatesle yenebilir.



YEŞİL ÇAY
Günde birkaç fincan içilmesi gerekir. Yeşil çay çok kuvvetli bir anti-oksidin olmasının yanısıra bağışıklık sistemini de güçlendirir.
Çok fazla bilinmese de özellikle dişlerin güçlenmesine ve çürüklerin azalmasına yardımcı olur.





BALIK YAĞI
İster ızgarada, ister fırında ya da tavada taze sardalye, uskumru, somon ve hamsi gibi balıklar omega-3 yağının eşsiz kaynaklarıdır.
Omega-3, kandaki pıhtılaşmaların ve bunun da tıkanıklıklara yol açmasını engeller.




MAYDANOZ
Yemeklerden sonra yenmesi halinde ağız kokusunu ortadan kaldırır. Dahası çok önemli bir C-vitamini kaynağıdır.
Anti-oksidin özelliğinin yanısıra erkekler sperm kalitesini yükseltir.MAYDANOZ
 
OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul



ELMA
İçinde 150'den fazla faydalı madde barındırır. Üstelik taşıması ve yemesi de oldukça kolaydır.
En önemlisi vücutta soğuk algınlığına yol açan virüsleri öldürür. Ancak etkili olabilmesi için kabuğuyla birlikte yenmelidir.




DOMATES
Kırmızı rengini veren likopen maddesi, özellikle erkekler için prostatla mücadelede büyük önem taşır.
Yapılan araştırmalara göre, hafta en az 10 kez domates veya püresi,
suyu ve çorbası gibi yan ürünleri tüketen erkeklerde prostat kanseri riski yüzde 35 oranında düşüş gösteriyor.



NAR
Bu, çok faydalı meyveyi illa kaşık kaşık yemenize gerek yok.
bilimadamları, nar suyunun 12 ay boyunca günde yalnızca 100 mililitre tüketilmesi durumunda damarlarda meydana gelen hasarı geçirdiğini ortaya koydu.
Bunun sebebi de narın, kolesterollerin parçalanmasını sağlayan paraoksonaz enzimini artırması.



PATATES
Patates, enerjinin çok hızlı açığa çıkmasını sağlıyor.
Bu nedenle spor ya da ağır bir fiziksel işin ardından fırında patates yemek çok faydalı olur.
Eğer spor yapan biri değilseniz o zaman ince kabuklu taze patates tercih edilmelidir.
Bu tür patates, kan şekeri seviyesini koruyarak, enerjinin yavaş yavaş açığa çıkmasını sağlar.

 
OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul


YUMURTA
Çok zengin miktarda lektin barındırır.
Bu madde, yendikten sonra kolin enzimine dönüşür
ve bu da beyinde hafıza bölümünün desteklenmesine yardımcı olur.
Bir diğer özelliği de verdiği tokluk hissidir.
Araştırmalar, sabah kahvaltıda rafadan ya da sahanda iki adet yumurta yenmesi durumunda
gün içinde 400 kalori daha az yemek yendiğini ortaya koydu.




BEZELYE
Taze olarak dondurulmuş bezelyeler, çok zengin bir besin kaynağıdır.
İçinde sinir sisteminin korunmasını sağlayan B vitamininin yanısıra
kolesterolün kontrol altında tutulmasına yardımcı olan lifler de barındırır.
Ayrıca bir tabak bezelyede, bir adet mandalinaya denk miktarda C-vitamini bulunur.




KURU ERİK
Sütle ve yoğurtla karıştırılarak alındığında çok güçlü bir anti-oksidindir.
Ayrıca bağırsakların çalışmasına da yardımcı olur.
İçindeki özel şekerler, bağırsak kanseri riskini de azaltır.



KOYU ÇİKOLATA
İçinde yüzde 70’in üzerinde kakao bulunan koyu çikolata, tam bir anti-oksidin cennetidir.
Araştırmalara göre, koyu çikolata aynı aspirin gibi kan hücrelerinin damarda pıhtılaşmasını engelliyor.

 
OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul


DONDURULMUŞ KIRMIZI MEYVELER
Çilek, kiraz, böğürtlen ve kızılcık meyveler, hem güçlü birer anti-oksidindir
hem de yaşlanmayı geciktirir.
Tek yapmanız gereken buzluğa atıp dondurmak
ve sonra çıkarıp çıkarıp yemek ya da her sabah yoğurtla karıştırmak.



ZEYTİN
İster kahvaltıda isterseniz de pizzanın üstünde
ama mutlaka her gün zeytin yemelisiniz.
İçindeki yağlar ve vitamin-E, hem damar sağlığının hem de uzun bir
hayatın sırrını barındırıyor.



BADEM
Kolesterol oranını yükselten bisküvi ve kek gibi atıştırmalıkların yerine bir avuç dolusu badem yemelisiniz.
Araştırmalara göre, badem, damar tıkanıklıklarına yol açan kötü yağları yok ediyor.
 
OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul


YULAF
Oldukça zengin lifler içeren yulaf, müsli veya ekmek aracılığıyla alınmalıdır.
İçinde yer alan silis maddesiyle “kötü” kolesterolün azaltılmasını sağlamanın yanısıra cildin de düzelmesine yardımcı olur.




ACI KIRMIZI BİBER
****bolizmayı harekete geçirir. Ne kadar acıysa o kadar faydalıdır.
Kırmızı biber yedikten sonra yaklaşık iki saat içinde
yakılan kalori miktarında da yüzde 15’lik bir artış görülür.




TAM BUĞDAY MAKARNASI
Hem pişirmesi kolay ve lezzetli hem de çok faydalı.
Tam buğday makarnası içindeki lifler enerjinin ağır ağır açığa çıkmasına neden olur.
Enerjinizi artırmak istiyorsanız tam buğday makarnası tam size göre.



ZERDEÇAL
Özellikle Asya mutfaklarında yaygın bir biçimde kullanılan bu baharat,
bağırsak ve boşaltım sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.
Bu baharat, “tavuk tanduri” gibi fazla yağ içermeyen Hint yemeklerinin vazgeçilmezidir.
 
OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
bılmedııgm seyler ogrendım patatesı cok severım spor sonrası fırında patates rahatlıkla tuketırım artık :D
 

Kardelen27

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.159
Tepki
3.758
Puan
113
Konum
istanbul
es se ben ve papağanım her sabah böyle elma yiyoruz vermessem cıyak cıyak bağırıyor yaramaz:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst