Isveç Bademli Pasta
Malzemeler:
6 yumurta
150 ml süt krema
125 gr seker
100 gr pudra sekeri
225 gr badem tozu
100 gr tereyagi (oda sicakliginda)
60 gr kesik badem
Hazirlanisi:
Yumurtalarin beyazi ile sarisini ayiriyoruz.
Süt kremayi, seker ile birlikte biraz kaynatiyoruz.
Firindan alip yumurta sarilarini ekliyoruz ve karistiriyoruz.
Yine ocaga alip en düsük ateste, kesinlikle kaynamayacak sadece isisi ile krema kivamina gelene kadar pisiriyoruz.
Yumurta beyazlarina pudra sekerini ekleyerek kar kivami alana kadar karistiriyoruz.
Badem tozunu ekliyoruz ve spatula ile yavas hareketlerle karistiriyoruz.
Karisimi kaliba koyup 150° de 20 - 25 dakika kadar pisiriyoruz.
Tereyagini krema kivami alana kadar karistiriyoruz ve yavas yavas soguk olan yumurta sarisi ile elde ettigimiz kremayi tereyagina ekleyerek tekrar karistiriyoruz.
Pisen tabanimiz soguduktan sonra üstüne kremayi yaydiriyoruz.
Kesik badem yapraklarini tavada hafif kizartiyoruz ve onlarida kremanin üstüne serpiyoruz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
6 yumurta
150 ml süt krema
125 gr seker
100 gr pudra sekeri
225 gr badem tozu
100 gr tereyagi (oda sicakliginda)
60 gr kesik badem
Hazirlanisi:
Yumurtalarin beyazi ile sarisini ayiriyoruz.
Süt kremayi, seker ile birlikte biraz kaynatiyoruz.
Firindan alip yumurta sarilarini ekliyoruz ve karistiriyoruz.
Yine ocaga alip en düsük ateste, kesinlikle kaynamayacak sadece isisi ile krema kivamina gelene kadar pisiriyoruz.
Yumurta beyazlarina pudra sekerini ekleyerek kar kivami alana kadar karistiriyoruz.
Badem tozunu ekliyoruz ve spatula ile yavas hareketlerle karistiriyoruz.
Karisimi kaliba koyup 150° de 20 - 25 dakika kadar pisiriyoruz.
Tereyagini krema kivami alana kadar karistiriyoruz ve yavas yavas soguk olan yumurta sarisi ile elde ettigimiz kremayi tereyagina ekleyerek tekrar karistiriyoruz.
Pisen tabanimiz soguduktan sonra üstüne kremayi yaydiriyoruz.
Kesik badem yapraklarini tavada hafif kizartiyoruz ve onlarida kremanin üstüne serpiyoruz.
Afiyet olsun.