İtalyan pesto sosu-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.176
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
ITALYAN PESTO SOSU
seffaf.gif




italyan_pesto_sosu.jpg
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler:
2 kap/ 2 su bardagi dolusu iri yaprakli feslegenin sadece yapraklari veya ispanak veya maydanoz veya dilediginiz oranda feslegen, ispanak maydanoz karisimi

5-10 iri dis soyulmus sarimsak
60-70 gram = 1/2 kap ceviz
tuz+karabiber
½ kap sizma halis zeytinyagi
dilerseniz rendelenmis eskisert peynir

hepsini robota koyun ve cekin;pure yapin.
Toplam 1 kap=250 ml olur.

TARIFI:
Pure olunca kucuk kavanoza koyun ve pizzanin en altina ince bir kat surun hamuru acip hazirladiginizda ve ustune istenilen malzemenizi yayin; her makarna tabagina en fazla bir yemek kasigi koyarak sos olarak kullanin ustune az kasar rendelenebilir. Maydanoz ispanak ile de veya feslegen+maydanoz+ispanakla uclu pesto yapabilirsiniz ancak feslegenle yapilan pestonun yerini tutmaz hepsini deneyin kullanin dondurun Yilin her ayi feslegen bulamayabilirsiniz. Kucuk kavanozlara koyup 2-3 ay dondurabilirsiniz. Veya buz kaliplarina doldurup once dondurun, Derin dondurucuya koyacaksaniz, kalin naylon torbaya veya agzi kapakli naylon kaplara doldurun ki donarken kuruma olmasin. Tek tek alip kullanmak kolay olur. Pesto sosu Pizza disinda çorba ve makanrna ile de kullanilabilir.

alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst