Izgara balık

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.844
Puan
113
Konum
İstanbul
4_2010201111056_29747.jpg


IZGARA BALIK

Malzemeler Lüfer, palamut ya da levrek Zeytinyağı Tuz

Yapılışı
Tercih ettiğiniz balığın derisine dokunmadan sadece içini ayıklayın, yıkayın ve iyice kurutun. Zeytinyağı ve tuzla beraber içini dışını adeta masaj yaparcasına ovun. Balıkları fırın tepsinize yüzgeçlerini yana doğru açarak dik yerleştirin ve 175 derecede daha önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Alıntı
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.685
Puan
113
Konum
istanbul
emeğine sağlık nk bacım ama balıktan nefret ederiyorum ıykkkkkkkk:kahkaha:bayılıcak gibi oluyorum resmen tansiyonum düşüyo:deli:
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
bebeğim bu öyle bişiy değil yararlarını biliyorum ama kokusuna bile tahammül edemiyorum eve giremiyorum yedim ama kustum ve direk bayıldım kabul etmiyo bünye

Çok ilginç güzelim.Acaba küçükken balıktan tiksindi mi?Bünyeni çok çok yararlı bir yiyecekten mahrum ediyorsun.Dediğin gibiyse yapacak bişey yok zaten :sinifsinif:
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Ay kızlar ileride olucak çocuklarınızı bari bu lezzetten ve yarardan mahrum bırakmayın :hihi:
Benim annemde eve balık sokmazdı,bu yüzdende kışın bize balıkyağı içirdi çocukluğumuzda teneke kutuda oluyordu bu yağ,: sonrasında babam bizi ekmek arası balık yemeye götürerek kurtardı bu durumdan. :evet:
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Evet çok ağırdı annem arkasından midemiz bulanmasın diye portakal dilimi veriridi ben senelerce portakal yiyemedim:ayk:
 

zeh

Daimi Üye
Katılım
22 Ekim 2011
Mesajlar
844
Tepki
692
Puan
93
Konum
antalya
balığı çok severim tavasıda ,ızgarasıda nefis olur.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst