Izgara köfte

E

esmanur

Misafir
Şimdi size gerçek ızgara köfte yapmak ile ilgili bazı sırlar vereceğim;
1- Izgara köftede kesinlikle yumurta ve maydanoz olmaz.
2- Sadece dana yada koyun eti kullanılmaz, mutlaka ikisinin karışımı et kullanılmalıdır.
3- Ekmek kullanılmaması tercih edilmelidir ama kullanılacaksa minimum düzeyde kullanılmalıdır.
4- Izgara yapılacağı için mutlaka orta yağlı kıyma tercih edilmelidir.
Ekmek yada yumurta koymazsam köftem dağılır diye düşünmeyin, iyi yoğurulan ve dinlendirilen köfte kesinlikle ızgarada dağılmaz.

Sevgiler…

Malzemeler:

500 gr köftelik kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
bir dilim bayat ekmek içi
Kimyon
Karabiber
Tuz

Yapılışı:

1- Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın.
2- Soğanı ve bayat ekmeği rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
3- Kıymaya tuz, karabiber, soğan, ekmek içini ilave ederek yoğurun.
4- Yoğurduğunuz kımayı top haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
5- Elinizi hafifçe yağlayın ve kopartığınız parçayı önce top haline getirin daha sonra iki avucunuz içinde bastırark köfte şekli verin.
6- Hazırladığınız köfteleri geniş bir tabağa dizin, üzerine streç film kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
7- Izgarada önlü arkalı pişirerek sıcak servis yapın.
izgara_kofte.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst