incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 küçük boy patates
- Yarım kahve fincanı kırmızı mercimek
- Yarım kahve fincanı yeşil mercimek
- Yarım kahve fincanı sarı mercimek
- Yarım kahve fincanı bulgur
- Yarım kahve fincanı pirinç
- Yeterli miktarda su
- Tuz
- Kırmızıbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Soğan, patates ve havucun kabuklarını soyup dörde bölüp bir tencere içine koyun.
- Kırmızı, yeşil, sarı mercimek, bulgur ve pirinci bir süzgeçe koyup sudan geçirin ve tencereye ilave edin.
- Tuzunu ekleyin, üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve ocağa koyup yumuşaya dek kaynatın. (Bu durumlarda düdüklü tencere en iyi yardımcı)
- Haşlandıktan sonra blendırdan geçirip pürüzsüz hale getirin. Suyu az ise su ilave edip ateş üzerinde biraz daha kaynatın.
- Servis yaparken üzeri için tereyağını bir tavada eritip, kırmızıbiberi yakın ve çorbaların üzerine birer kaşık ekleyerek servis yapın.
ALINTI