Japon Balığı Horatio 5 Yıldır Ters Yüzüyor

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
Japon Balığı Horatio, son beş yılını ters yüzerek geçirerek sahibini şaşkına çeviriyor. Balık, saatlerce beyaz karnı yukarıya, gözleri aşağıya bakacak şekilde ters bir şekilde yüzüyor.
Japon Balığı Horatio, son beş yılını ters yüzerek geçirerek sahibini şaşkına çeviriyor. Balık, saatlerce beyaz karnı yukarıya, gözleri aşağıya bakacak şekilde ters bir şekilde yüzüyor. Balığın sahibi deniz elektrisyeni adam: "Onu ilk kez böyle gördüğümde ölmüş olduğunu sandım ve askalsın onu atacaktım, fakat cama dokunduğumda tekrar yüzmeye başladığını gördüm. Gariptir, ne zaman yem versem, yiyeceğin etrafında doğru bir şekilde yüzüyor fakay yemesini bitirince tekrar ters dönerek yüzmeye başlıyor." "İlk başlarda endişelenmiştim fakat daha sonra bu şekilde mutlu olduğunu ve böyle yüzmeyi sevdiğini gördüm." Eskiden Kraliyet Donanması'nda denizaltında görev yapan balığın sahibi Richard Gordon: "Genellikle suda oksijenin en yoğun olduğu, filtre sisteminin altına doğru yüzüyor ve orada asılı kalıyor." diye sözlerine devam ediyor.

japon-baligi-horatio-5-yildir-ters-yuzuyor,2,con.jpg

Torunun balıklarla ilgili kitap okuduğunu dile geitren Gordon, balığın sorunun kabızlık olduğunu söylemesine rağmen torununa pek de inanmamış. Fakat balık uzmanı ve Su Süsleri Ticareti Birliği üyesi olan, 51 yaşındaki Ian Marshall, bunun balığın yüzme kesesindeki bir sorundan kaynaklandığını düşünüyor. "Bu kese, balığın içindeki bir futbol topu gibidir, balık enfeksiyon kaptığında havası inebilir ya da şekli değişebilir."diyor Marshall. "Bir iç kulak iltihabı yaşayan bir insan gibi, bu organ balığın dengesini bir anda alt üst edebilir."

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.710
canım benim üzülme, bende aldığım vakit çok uzun yaşamıyorlar almıyorum zaten fanusta zor akvaryumda çok iyi bakıcaksın ilgilenceksin..sağlık olsun..:sinifsinif:

evet bebeğim almam artık 5yıldır duruyordu iki tane şimdi biri öldü evdeki yalnız kaldı annem arkadaş alalım ona diyor ama istemiyorum ben ölüyor diye :acep:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar