Japonların geleneksel yiyeceği moçi (pirinç keki) yine can aldı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.311
Tepki
83.862
Puan
113
Konum
İstanbul
fft2mm6518463.jpg


Japonların geleneksel yiyeceği moçi yine can aldı

Japonya'da hayli popüler olan yeni yıl spesiyalitelerinden moçi (pirinç keki), bu yıl ülkede 9 kişinin ölümüne yol açtı

Yetkililer, yeni yılın ilk 3 gününde moçi adlı yapışkan hamur işini yerken boğulma tehlikesi geçiren 128 kişinin hastanelere kaldırıldığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, pirinçten yapılan hamur işi, bu yıl da 9 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.

Başkent Tokyo'da boğazına moçi takılan 3 kişi ölürken, diğer kentlerde de 6 kişi bu yapışkan hamur işi nedeniyle hayatını kaybetti. Gluten açısından zengin pirinçten yapılan moçi, Japonların yeni yıl menüsünde önemli bir yere sahip.

Pirincin un haline getirilmesi ya da uzun süre kaynatılmasıyla hazırlanan moçi, ızgara yapılarak ya da et suyunda kaynatılarak tüketiliyor. Tatlı soya sosu ya da su yosunu ile servis edilen moçi, yapışkan olduğu için bütün olarak yenildiğinde insanların boğazına kaçıp solunuma engel olabiliyor. Ülkede, ocak ayının ilk haftasında kişi başı moçi tüketimi 1 kilograma kadar çıkabiliyor. Her yıl yeni yıldan önce yetkililer, insanlara özellikle yaşlılara ve çocuklara moçiyi küçük parçalara bölerek yemeleri uyarısında bulunuyor.
fft31_mf6518462.Jpeg

Uzmanlar da moçinin asla tek başına tüketilmemesi ve yutmadan önce iyice çiğnenmesi gerektiğine dikkati çekiyor.

Posta
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst