incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
Kabak
Kebab eti
Siviyag
Salca
Besamel sos:
2 yemek kasigi margarin
2 yemek kasigi un
2 1/2 su bardagi süt
1 yumurta
Tuz ve karabiber
Hazirlanisi:
Kabaklari alacali soyup bir parmak genisliginde dilimleyin. Firin tepsisine dizip üzerine tuz serpin ve siviyag gezdirin. 200derece firinda pisirin.
Firindan cikan kabaklarin yarisini ayirin. Kalan kabaklarin üzerine kebab etini yerlestirin. Ayirdiginiz kabaklari kebab etinin üzerine yerlestirin. Bir kasede su ve salca karistirip üzerine gezdirin. 200derece firinda pisirin.
Besamel sos icin margarini tencerede eritin. Un ekleyip karistirin. Süt ekleyip kaynayincaya kadar devamli karistirarak pisirin. Bulamac haline gelince ocaktan alip icine yumurta, tuz ve karabiber ekleyip cirpin. Kabaklarin üzerine gezdirip 5dk firinda pisirin.
Afiyet Olsun..
ALINTI