Kabak Musakka - Gaziantep

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
37
Konum
Gaziantep
Kabak Musakka

Malzemeler
300 gr kıyma
5 adet kabak
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Yarım limon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kabak Musakka Yapılışı

Kabakları irice doğrayın, üzerine tuz pul biber, karabiber ve limonu döküp karıştırın, kıyma pişene kadar bekletin. Bu işlem kabakların sert kalmasını sağlayacaktır.Kıymayı tencereye koyup suyunu çektirin. Yağını ilave edip 3-4 dk kıymayı kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp ilave edin. Soğanlar kavrulunca salçaları ilave edip kavurun. Son olarak kabakları da tencereye atın ve biraz su ekleyip (1 su bardağı) pişmeye bırakın. Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın

resim_68.jpg
 
OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
37
Konum
Gaziantep
evet canm buraya özgü bildiğim kadarıyla... Bende bayılırım buna cok severüm-hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst