Kabak Musakka
Malzemeler
300 gr kıyma
5 adet kabak
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Yarım limon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kabak Musakka Yapılışı
Kabakları irice doğrayın, üzerine tuz pul biber, karabiber ve limonu döküp karıştırın, kıyma pişene kadar bekletin. Bu işlem kabakların sert kalmasını sağlayacaktır.Kıymayı tencereye koyup suyunu çektirin. Yağını ilave edip 3-4 dk kıymayı kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp ilave edin. Soğanlar kavrulunca salçaları ilave edip kavurun. Son olarak kabakları da tencereye atın ve biraz su ekleyip (1 su bardağı) pişmeye bırakın. Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın
Malzemeler
300 gr kıyma
5 adet kabak
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Yarım limon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kabak Musakka Yapılışı
Kabakları irice doğrayın, üzerine tuz pul biber, karabiber ve limonu döküp karıştırın, kıyma pişene kadar bekletin. Bu işlem kabakların sert kalmasını sağlayacaktır.Kıymayı tencereye koyup suyunu çektirin. Yağını ilave edip 3-4 dk kıymayı kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp ilave edin. Soğanlar kavrulunca salçaları ilave edip kavurun. Son olarak kabakları da tencereye atın ve biraz su ekleyip (1 su bardağı) pişmeye bırakın. Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın