Kabak Patlican Oturtmasi - Yalanci Dolma

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
Malzemeler
2 adet patlican
2 adet kabak
3 adet patates
1 adet sogan
1 kücük domates
1 yesil sivri biber
300gr cekilmis kiyma
4-5 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
tuz,karabiber
kizartmak icin sivi yag

Kabak Patlican Oturtmasi - Yalanci Dolma Yapilisi
Patlicanlari ve kabaklari yikayip büyük olanlari ikiye bölüyoruz, sonra iclerini cikartarak (tam en altini almiyoruz yanliz ic harcimiz cikmasin diye herzaman icin alt kapali olucak)

Sonra sivi yagda arkali önlü kizartiyoruz. Ic harcimizida etimizi kavurup sonra 4-5 yemek kasigi sivi yagimizi ekledikten sonra soganimizi, yesil biberi, kücük kücük dograyip etin icine atip solduruyoruz. Domatesleride en sonda yapip salcalari baharatlari ekleyip biraz kavurduktan sonra altini kapatiyoruz.

Kizaran patates patlicanlarin icine ic harcimizdan dolduruyoruz ve dik olucak sekilde tencerimize yerlestiriyoruz.

Kiymali harc yaptigimiz tencerenin icine su koyup sebzelerin oldugu tencereye bosaltiyoruz (kiymali tencere salcali oldugu icin sos oluyor)tenceremizin kapagini kapatip kisik derecede 15 20 dak pisiriyoruz.

Pisince tabaga alip sosuyla beraber yogurt ve yag biber kizartip üzerine döküp servis yapiyoruz. Afiyet olsun...
arakdaşımın tarifi onda yemiştim hoşuma giti tariifni aldım siteye ekledim ...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst