Kabak Pidesi (makedonski zelnik)

Teyzos

Sitenin Hikaye Yazarı
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
30 Mayıs 2013
Mesajlar
3.236
Tepki
5.792
Puan
113
Konum
Netcen ziyarete mi gelcen :)
rg3g3.jpg


Kabak Pidesi (makedonski zelnik)



Malzeme:
1 kg un
Alabildiğince su
Yaş maya
Tuz

İç malzeme:
1 kg kızartmalık veya kara kabak
4-5 Yumurta
Tuz
500 gr süt
1 kaşık un

Yapılışı:
Öncelikle kabak soyulup doğranır ve yumuşayana dek pişirilir. pişen kabak suyu süzülerek soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra ister kaşığın tersi ile ister blender ile iyice ezilir pure haline getirilir içine süt, yumurta,tuz ve un eklenir
(un, kabak ve sütün salacağı suyu cekmesi icindir)
ocakta hızlı ateşte tekrar pişirilir ve soğumaya alınır.
Diğer tarafta Un ve diğer malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilip mayalanması icin bir kenarda bekletilir.Mayalanan hamur 9 eşit parcaya bölünür ve yufkalar acılır yağlanmış tepsiye en alta 2 tane serilir yanlara 3'er tane yufka dürülerek koyulur en üste de son kalan yufka acılarak serilir hafif ısıtılmış fırına atılır kızarmaya başlamadan hazırlanan kabaklı iç harcı ortası cukur haline gelmiş böreğe dökülür üzerine yumurta sarısı,yoğurt ve yağ karışımı sürülüp tekrar fırına verilir. Nar gibi kızardığında cıkarıp servis yapılır
Afiyet olsun.
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.311
Tepki
83.862
Puan
113
Konum
İstanbul
Teyzos bize Kabak Pidesi yap :halay Teyzos bize Kabak Pidesi yap :halay

nk hamuru görünce coştu
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst