Kabak Pidesi (makedonski zelnik)
Malzeme:
1 kg un
Alabildiğince su
Yaş maya
Tuz
İç malzeme:
1 kg kızartmalık veya kara kabak
4-5 Yumurta
Tuz
500 gr süt
1 kaşık un
Yapılışı:
Öncelikle kabak soyulup doğranır ve yumuşayana dek pişirilir. pişen kabak suyu süzülerek soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra ister kaşığın tersi ile ister blender ile iyice ezilir pure haline getirilir içine süt, yumurta,tuz ve un eklenir
(un, kabak ve sütün salacağı suyu cekmesi icindir)
ocakta hızlı ateşte tekrar pişirilir ve soğumaya alınır.
Diğer tarafta Un ve diğer malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilip mayalanması icin bir kenarda bekletilir.Mayalanan hamur 9 eşit parcaya bölünür ve yufkalar acılır yağlanmış tepsiye en alta 2 tane serilir yanlara 3'er tane yufka dürülerek koyulur en üste de son kalan yufka acılarak serilir hafif ısıtılmış fırına atılır kızarmaya başlamadan hazırlanan kabaklı iç harcı ortası cukur haline gelmiş böreğe dökülür üzerine yumurta sarısı,yoğurt ve yağ karışımı sürülüp tekrar fırına verilir. Nar gibi kızardığında cıkarıp servis yapılır
Afiyet olsun.