MALZEMELER
Yarım su bardağı pirinç
1 Su bardağı ince bulgur
İki yemek kaşığı salça
Bir tutam maydonoz
200-300 gram kıyma
Yeteri kadar kurutulmuş kabak
Arzu edilen baharatlar ve tuz
1 Kuru soğan
Yapılışı:
Kurutulmuş kabaklarımızı sıcak suda haşlıyoruz. Kaynamış suda 5 dakika kadar tutmak yeterli. Daha sonra tüm malzemelerimizi bir kapta karıştırıyoruz . Önce kabımıza kıymamızı alalım. Üzerine ince kıydığımız soğanımızı ve salçamızı ekleyelim. Sonrada diğer malzemelerimizi koyup güzelce karıştıralım. Haşladığımız kabakların arasına koyup saralım. İsterseniz islim kebebında olduğu gibi iki kabağı artı şeklinde sarıp ortasına kürdan da saplayabilirsiniz. Sonra tenceremize dizelim üzerine salçalı ve yağlı su ekleyip pişirelim. Servis önerisi olarakta sarmısaklı yoğurtla yemenizi önerebilirim çok güzel oluyor. Afiyet olsun
alıntı
Yarım su bardağı pirinç
1 Su bardağı ince bulgur
İki yemek kaşığı salça
Bir tutam maydonoz
200-300 gram kıyma
Yeteri kadar kurutulmuş kabak
Arzu edilen baharatlar ve tuz
1 Kuru soğan
Yapılışı:
Kurutulmuş kabaklarımızı sıcak suda haşlıyoruz. Kaynamış suda 5 dakika kadar tutmak yeterli. Daha sonra tüm malzemelerimizi bir kapta karıştırıyoruz . Önce kabımıza kıymamızı alalım. Üzerine ince kıydığımız soğanımızı ve salçamızı ekleyelim. Sonrada diğer malzemelerimizi koyup güzelce karıştıralım. Haşladığımız kabakların arasına koyup saralım. İsterseniz islim kebebında olduğu gibi iki kabağı artı şeklinde sarıp ortasına kürdan da saplayabilirsiniz. Sonra tenceremize dizelim üzerine salçalı ve yağlı su ekleyip pişirelim. Servis önerisi olarakta sarmısaklı yoğurtla yemenizi önerebilirim çok güzel oluyor. Afiyet olsun
alıntı