incitanemtuana
Daimi Üye
Kabak Üzerinde Tavuk Göğsü
• 2 Adet kabak • 2 Adet küçük tavuk göğsü
• 2 Adet orta boy domates
• 1 çorba kaşığı mısır • 2 Diş sarımsak
• Kekik•Pul biber •Tuz
•Değirmenden karabiber •Zeytinyağı
YAPILIŞI ;
Orta boy kabakları çatal ya da kabak oyacağıyla çiziyoruz. Yıkayıp baş ve son kısmını kesip kabak oyacağıyla içini çıkartıyoruz. Daha sonra ince halkalar halinde doğruyoruz. Tavanın içine yağ koyuyoruz. Sarımsak ilave edip kabaklan soteliyoruz. Kabaklar yarı pişme kıvamına gelince kabukları soyulmuş doğranmış domates ve mısırı ilave ediyoruz. Tuz, karabiber ilave ediyoruz. Kabaklar yenebilecek kıvama gelene kadar pişiriyoruz. Yalnız kabaklar diri ve canlı olmalı. Kabakları servis tabağına alıyoruz. Kemikli veya kemiksiz tavuk göğsünü tuz, karabiber.pul biber, kekik serpip teflon tavada ister ızgarada kızartıyoruz. Daha sonra ince dilimler halinde slayt olarak kesiyoruz.
Kabakların üzerine diziyoruz. Soteleme işleminden sonra kabaklara dereotu,maydanoz ilave edebiliriz. Yemeğimizi servise hazır hale getiriyoruz.
alinti