T
tugceyildiz
Misafir
Malzemeler:
4 adet küçük boy kabak
1 su bardağı Amerikan kuru bezelye
4 adet taze soğan
2 çorba kaşığı mısır
1 yemek kaşığı pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
Tuz
Dereotu
Hazırlanışı:
Bezelyeyi bir gece önceden su dolu bir
kapta bekletin. Daha sonra 10 dk.
kadar düdüklü tencerede haşlayın.
Kabakların üst kabuklarını temizledikten
sonra ortadan ikiye kesin ve çekirdekli
kısımları kayık olacak şekilde çıkarın.
Diğer tarafta yıkanmış taze soğanları
ince doğrayın. Bir tavada zeytinyağı,
tuz, şeker ve soğanları hafif soteleyin.
Sonra bezelye ve mısırları ekleyerek
birkaç dakika birlikte karıştırın.
Geniş bir çelik tencereye kabakları
oyuk tarafları üstte kalacak şekilde
dizin, ortalarına hazırladığınız bezelyeli
karışımı paylaştırın. Yıkadığınız pirinci
üstlerine serpiştirin. 1 bardak su ilave
ederek suyunu çekinceye kadar
pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra
kıyılmış dereotuyla süsleyerek
soğuk olarak servis yapın.