Kabaklama - Gaziantep

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
37
Konum
Gaziantep
Kabaklama

Malzemeler

1 kg. kış kabağı
1/2 bardak nohut
250-300 gr. parça et
2 yemek kaşığı domates+biber salçası
8-10 diş sarımsak
1 büyük soğan
1 limon suyu (sumak ekşisi kullanırsanız daha lezzetli olur, sumak ekşisi yoğun olduğu için az miktarda ve ekşisini kontrol ederek kullanmalısınız)
tuz, karabiber, nane, kırmızıbiber
sıvı yağ
Kabaklama

Etleri yemeklik doğrayıp düdüklü tencerede veya pişireceğiniz tencereye alıp üzerini (yemek için yeterli miktarda) su ile tamamlayarak ocağa alın. Etin köpüğünü aldıktan sonra üzerine bir gece önceden ıslatılmış nohutu, yemeklik doğranmış soğanı ve salçayı ilave edin. Eklediğiniz salçayı suda ezerek karıştırın ve kapağını kapatıp nohutla eti pişirin. Nohutu bir gece önceden ılık su ile ıslayın.
Kabakları soyup iç liflerini temizledikten sonra kuşbaşı şeklinde doğrayıp (yaklaşık 3 cm) etin üzerine ekşi ile birlikte ilave edin ve kabağı da pişirin. Kabaklar pişmesine yakın dövülmüş sarımsakları, tuzu ve karabiberi ilave edin. Yemek piştikten sonra ayrı bir tavada yağ ısıtıp, ısınan yağın altını kapattıktan sonra, içine nane ve kırmızı biber ilave edip yemeğin üzerine dökün.






Not: Kış kabağı kolay piştiği için ekşisini kabakla birlikte ilave edebiliyoruz ama eğer normal kabakla yaparsanız bu yemeği ekşisini kabak piştikten sonra katmalısınız aksi takdirde kabak pişmez.


resim_40.jpg
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Çok güzel bir yemeğe benziyor. Teşekkürler canım
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.342
Puan
113
Konum
izmir
görüntü çok güzel ,tadıda güzeldir eminim kabağın herşeyi güzel oluyor-hmmemeğine sağlık:)
 
OP
LaRisA

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
37
Konum
Gaziantep
başımla gözümle cnaqım gel gel
cok severim misafiri agırlamayıda :lululu:
 

nazoeren

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.611
Tepki
2.261
Puan
113
Konum
...
biz buna et kabağı diyoruz.sumak yerine,limon suyu ekliyoruz.teşekkürler canım:)
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Yemegin eksilendigini bilmiyordum. :dusun:

Kabagi cok severim. -hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst