incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet salatalık
- 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 diş sarımsak
1. Kabakları ve salatalığı rendeleyin. Bulguru yıkayın. Tencerede kabaklar ile salatalıkları hafif pişirin. Bulguru, ince kıyılmış sarımsağı ve 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Kapak kapalı olarak on dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
2. Soğuyunca yoğurdu ilave edin. Karıştırın. Sulandırmak için 1,5 -2 bardak su ilave edin. Su miktarı ile oynayarak çorbanın koyuluğunu kendi zevkinize göre ayarlayın. Nane ve tuzu ilave edip karıştırın. Buzdolabında iyice soğutun, soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.
ALINTI