Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler,
- Yarım kilo tel kadayıf
- 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 4 adet yumurta
- Şerbeti için,
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Sıvıyağ
- Şeker ve suyu sos tenceresinde şeker iyice eriyinceye ve su koyulaşıncaya kadar kaynatın.
- Limon suyu ekleyip bir taşım daha kaynatın.
- Şerbeti ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Kadayıftan bir avuç kadar alıp düz bir zemine yayın.
- Üzerine yatay olacak şekilde ceviz için yerleştirin.
- Kenarlarından başlayıp rulo şeklinde sıkıca sarın.
- Malzemeler bitene kadar işlemi tekrar edin.
- Kadayıf dolmalarını yumurtaya bulayın.
- Kızartma yağını iyice kızdırın ve dolmaları kızartın.
- Kızaran dolmaları derin ve düz bir kaba alın.
- Şerbeti üzerlerine gezdirerek döküp yarım saat bekletin.
- İsteğe göre vişne reçeli ile servis yapın.