Kadayıf Dolması
Malzemeler 250 gr. Tel kadayıf (taze, yumuşak ve saçaklı)
152 gr. Ceviz içi (elle kırılmış)
1 çorba kaşığı Limon suyu
3 su bardağı Şeker
2,5 su bardağı Su
Kızartmak için Yağ
Tarif Şerbeti için; su ve şekeri tencereye koyarak 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyerek karıştırın , ocağın altını kapatın. Kadayıftan parçalar alarak 15 x 15 cm ebadında düz ve çok kalın olmayan kareler hazırlayın. Her yerinin aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin. Cevizleri elinizle parçalayarak, karelerin bir kenarına dizip dolma gibi sıkı sıkı sarın. Bu şekilde 6 tane hazırlayın. Bir kasede yumurtaları çatalla karıştırın. Kadayıf dolmalarını yumurtaya süratle batırın, elinizden bırakmadan yumurtanın içinde çevirin, aksi taktirde çok yumurta çeker. Hazırladığınız dolmaları kızgın yağa atarak kıratın. Dolmalar nar gibi kızardığında daha once hazırlamış olduğunuz şerbete atın. 10 dakika beklettikten sonra şuruptan çıkarıp Borcam oval tepsiye koyarak servis yapın.
ekolay