Kadayıf Tatlısı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
tariff+584-001.JPG


Kadayıf Tatlısı

malzemeler:
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
200 gr. tel kadayıf


şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su

yapılışı: Şerbet için şeker ve su bir tencereye alıp kaynatın. Hamur malzemelerini sırasıyla ekleyip karıştırma kabına alın ve tahta kaşıkla karıştırın. (mikser kullanmayın çatal yada tahta kaşık ile karıştırın) Yağlanmış 35-40 ölçülerindeki fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Önceden ısıltılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti döküp üzerini kapatın. 2-3 saat sonra servise hazır..
afiyet olsun...

Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst