Kadayıf Tatlısı
malzemeler:
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
200 gr. tel kadayıf
şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
yapılışı: Şerbet için şeker ve su bir tencereye alıp kaynatın. Hamur malzemelerini sırasıyla ekleyip karıştırma kabına alın ve tahta kaşıkla karıştırın. (mikser kullanmayın çatal yada tahta kaşık ile karıştırın) Yağlanmış 35-40 ölçülerindeki fırın tepsisine eşit şekilde yayın. Önceden ısıltılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti döküp üzerini kapatın. 2-3 saat sonra servise hazır..
afiyet olsun...
Alıntıdır...