Kadayifli Kek Tarifi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
125 gr tereyagı – oda ısısında
4 yumurta
1,5 sb un
1 su bardağı soda
yarım sb seker
1 paket kabartma tozu,vanilya
1 cimdik tuz

Arasına:
1-2 yk tereyagı
1-2 avuc tel kadayıf
biraz ceviz irice dövülmüş

1-kadayıfı incecik didikleyin. Tereyağında hafif sarartana kadar kavurun. cevizi ekleyip karıştırın. soğuması için kenara alın.
2-tereyagı ve sekeri iyice krema gibi olana dek çırpın. yumurtayı tek tek ekleyip yedirerek çırpın.
3-soda, un, kabartmatozu, vanilya ve tuzu eleyin, karısıma ilave edin, karıştırın. kek hamurunun yarısını hazırlanmış yağlanmış orta boy 27 cm caplı kadar bir tepsiye boşaltın.( ben baton kek kalıbında yaptım)
4- üzerine soğumuş kadayıfı serpin düzeltin. kalan kek karışımını üzerine dökün düzeltin. önceden ısınmış 185 derecede pişirin.

NOT: kek kalıbını yağladıktan sonra üzerine kavrulmamış tel kadayıf serpebilirisniz ben öyle yaptım çok hoş oldu. Şeker mikrarı az dersenız 3 corba kaşığı daha ekleyebılırsınız. Ayrıca soğumuş kekin üzerine sıcak şerbet dökerseniz oda ayrı bir lezzet olur.

alıntı....
3417.jpg
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst