Kadın Budu Köfte
50 gr köftelik kıyma
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 kuru soğan
1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
tuz, kırmızı toz biber, karabiber
Yapılışı:
1. Soğanı incecik kıyın. Kıymanın yarısını soğanla birlikte bir tavaya koyup et pişene kadar karıştırarak kavurun.
2. Haşlanmış pirinç, kalan çiğ kıyma, soğanlı kavrulmuş kıyma, ekmek içi, tuz ve baharatları bir kaba alıp güzelce karıştırarak yoğurun. Yumurta iriliğinde parçalar koparıp avuç içinde biraz yassılaştırın.
3. Yumurtayı bir tabakta çırpın. Köfteleri önce una sonra yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağa bırakın. Hepsini kızartarak pişirin. Kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak servis yapın.
Hazırlama: 15 dk / Pişirme: 20 dk
Kaç kişilik: 4 kişilik
Alıntı