Kadınlar çalışmalımı yoksa ev hanımlığımı yapmalı?

M

mira

Misafir
Nedense erkekler eşlerinin çalışmasını istemezler. Tabiii bana çok saçma geliyor, ben de soruyorum merakımdan acaba kadınlar çalışmalı mı? İş hayatında olmalı mı? Ya da çalışan kadın evini? Çocuklarını ya da eşini ihmal etme korkusu mu taşıyor? Erkekler için kıskançlık mı var yoksa daha başka şeyle mi? Mesela kadının gölgesinde kalmak gibi ne dersiniz?

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
bence eğer kadının imkanı varsa çalışmalı erkek için çalışmak ne kadar doğlsa kadın içinde o kadar doğal ama ev işleri ve iş üstüste binince bi de çocuk olunca çok zor olur ancak eve bi yardımcı almak lazım tabi:)

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
bence eğer kadının imkanı varsa çalışmalı erkek için çalışmak ne kadar doğlsa kadın içinde o kadar doğal ama ev işleri ve iş üstüste binince bi de çocuk olunca çok zor olur ancak eve bi yardımcı almak lazım tabi:)

bence çalışmasın evde uyusun sonra yemek yapsın temizlik yapsın daha güzel:lululu::lululu:

şaka bi yana çalışmak zor gerçekten bayanlar için hem ev hem iş..çalışan üstüne çocuk büyüten evinde misafirini de ağırlayan tüm kadınları tebrik ediyorum...

OP
L

Lady_

Misafir
Çalışmalı çünkü kendi adıma söylüyorum benim de alışveriş gibi ihtiyaçlarım var ve bunun için para lazım.Gidip kocamdan harçlık alır gibi para isteyemem ben

office

Daimi Üye
Tepki
1.159
kendini nasıl mutlu hissediyorsa öyle yaşamalı.. özellikle maddi durumu elveriyorsa, çalışma zorunluluğu yoksa.. dünyaya bir kere geliyoruz ister uyusun evin tadını çıkarsın, ister çalışsın :D

foto_burcu

Aktif Üye
Tepki
137
kendine güvenen insna çalışmalı diyorum,ben herşeyi tam anlamıyla yürütürüm diyen çalışmalı,evi pislikten girilmeyen çok kişi biliyorum,herşey yarım yamalak yapılacaksa otursun evde daha iyi

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Tepki
3.766
Çalışmalı bence ev hanımlığı ile olmuyor sadece devir değişti imkanlar yeterli ise çalışılmalıııı....:sirin::sirin:

OP
R

Rosie

Misafir
çalışılmalı kesinlikle yani ben tek umrunda "kocişi" olan bir ev hanımı olmak istemem

OP
H

Hera

Misafir
Çalışmalı bencede imkanı varsa arzu ediyorsa çalışmalı istemiyorsa çalışmamalı amma ve lakin hem çalışan hem yemek yapan hem evini temiz tutan ütüsünü yapan Kadınları ben buradan takdir ettiğimi belirtmek isterim Ben Çalışmıyorum daha doğrusu çalışmak istemiyorum Bu Arada Belirteyim..

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
Öyle ikilemde kaldımki anlatamam :hihi:

Çalışıyorum ama iyimi yapıyorum kötümü bilmiyorum.Çocuk yokken kesinlikle çalışmalı ama çocuk varken hayat okadar zorlaşıyorki ...

Geceleri deliksiz uyuyamıyorum,dinlenemiyorum.Sabah erkenden kalkıp işe geliyorum.Bütün gün kafam şişiyor,eve gidiyorum bıcırıma yemek yapılcak,bize yapılcak.ye iç kaldır topla hadi bakalım bıcırın mama saati,yatma saati geliyor.pijamalarını giydir,bezini değiştir,yatır uyut ... Başka hiçbir hayatım yok şuanda.Arada çamaşır yıka,ütü yap,bıcırı yıka,kendin yıkan derken hafta içim bitiyor.Hafta sonu iki gün boyunca popom yer yüzü görmüyor.Hafta içinde biriken işlerim.temizlik,çamaşır,yemek,bıcırın ihtiyaçları derken 2 dk oturup dinlenemiyorum.

Hayatımda ben diye bişey yok.Beni zaten geçmişim ne oğlumla doyasıya zaman geçirebiliyorum ne eşimle doyasıya sohbet edip bişeyler yaşayabiliyorum.Okadar yoruluyorumki gün içinde akşama dermanın kalmıyor.Önceden 1-1buçuk saatte hazırlanıp dışarıya çıkan ben artık 10 hazırlanıp çıkabiliyorum.

Bütün bu işlerin yanında çocuğa bakacak birilerininde olması gerekiyor.Bi yanda kafamda bu sorunlar var.

Buara kendimi gerçekten yorgun hissediyorum.Şuanda sorsan bu soruyu ... Çocuk olduktan sonra kadın mutlaka evinde oturmalı derim.Hem eşinin gönlünü hem çocuğunun gönlünü yapmalı ve kendine zaman ayırlamalı derim.

bazen diyorum boşuna mı okudum.madem çalışmayacaktın neden üniversite okudun?

İşte böle karman çormanım bu konuda yani :hihi:

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Öyle ikilemde kaldımki anlatamam :hihi:

Çalışıyorum ama iyimi yapıyorum kötümü bilmiyorum.Çocuk yokken kesinlikle çalışmalı ama çocuk varken hayat okadar zorlaşıyorki ...

Geceleri deliksiz uyuyamıyorum,dinlenemiyorum.Sabah erkenden kalkıp işe geliyorum.Bütün gün kafam şişiyor,eve gidiyorum bıcırıma yemek yapılcak,bize yapılcak.ye iç kaldır topla hadi bakalım bıcırın mama saati,yatma saati geliyor.pijamalarını giydir,bezini değiştir,yatır uyut ... Başka hiçbir hayatım yok şuanda.Arada çamaşır yıka,ütü yap,bıcırı yıka,kendin yıkan derken hafta içim bitiyor.Hafta sonu iki gün boyunca popom yer yüzü görmüyor.Hafta içinde biriken işlerim.temizlik,çamaşır,yemek,bıcırın ihtiyaçları derken 2 dk oturup dinlenemiyorum.

Hayatımda ben diye bişey yok.Beni zaten geçmişim ne oğlumla doyasıya zaman geçirebiliyorum ne eşimle doyasıya sohbet edip bişeyler yaşayabiliyorum.Okadar yoruluyorumki gün içinde akşama dermanın kalmıyor.Önceden 1-1buçuk saatte hazırlanıp dışarıya çıkan ben artık 10 hazırlanıp çıkabiliyorum.

Bütün bu işlerin yanında çocuğa bakacak birilerininde olması gerekiyor.Bi yanda kafamda bu sorunlar var.

Buara kendimi gerçekten yorgun hissediyorum.Şuanda sorsan bu soruyu ... Çocuk olduktan sonra kadın mutlaka evinde oturmalı derim.Hem eşinin gönlünü hem çocuğunun gönlünü yapmalı ve kendine zaman ayırlamalı derim.

bazen diyorum boşuna mı okudum.madem çalışmayacaktın neden üniversite okudun?

İşte böle karman çormanım bu konuda yani :hihi:

Çok zor gerçekten , Allah yardımcınız olsun , ben çalışmıyorken bile benim cadı beni mahfediyor , dermanım kalmıyor bir de çalışıyorsanız düşünemiyorum bile..
Diğer tarafta çoğu anne çalıştığı için çocuğuna zaman ayırmadığını düşünüp suçluluk psikolojisine bürünüyor bu da insanı çok yaıpratır :uzgun:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar