Kadınlar Neden yok bir şey derler

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
Kadınlar Neden yok bir şey derler

Kadınlar genellikle kızgın oldukları zaman ‘neyin var?’ sorusuna ‘yok bir şey’ şeklinde cevap verirler. Oysa cevap yok dese de aslında anlatmak istedikleri çok şey vardır.

İmalardan anlamlı sonuçlar çıkarmak zordur. Fakat çoğunlukla insanlar söylemek istediklerini dolaylı yollarla anlatmayı tercih ederler. Bu dolaylı anlatım sık olmasa bile ilişkileri kırılma noktasına getirebilmektedir.

Genellikle kaçış ve gizli sesleniş yolu olarak tercih edilen ‘yok bir şey’le kadınların bazı imalarını şöyle sıralayabiliriz.

‘Sorun var ve sen her zamanki gibi görmüyorsun’

Bu gibi durumlarda kadınlar erkeklerin her zaman sorunlara karşı duyarsız olduğunu düşünürler. Sorunu konuşmak için de genellikle karşı taraftan bir atak beklerler.

‘Şimdiye kadar sorun var dedim de ne oldu?’

Problem vardır fakat daha önce üzerinde konuşulmuşsa tekrar gündeme getirmenin yersiz olduğu düşünülmektedir. Sinirler yatışınca veya karşı tarafın biraz ısrarı konunun gündeme gelmesine yardımcı olacaktır.

‘Sen daha iyi bilirsin’

Tartışılacak konunun erkekler tarafından kapatılmak istendiği durumlardır. Fakat kadınlar konuyu açmamakta ısrar eder. Çünkü erkeklerin tahminde bulunması bir bakıma sorunun kaynağının erkeğin kendisi olduğunu ortaya koyacaktır.

‘Neden kendimi yorayım ki kumanda (futbol takımın arkadaşların,uykun…) benden daha kıymetli’

Problemi konuşmaktan kaçınan kadınlar bu gibi durumlarda kendilerini ikinci planda görürler. Aslında ‘yok bir şey’le ilgisizliği anlatmaya çalışırlar ve kırılgan yapılarına bürünürler. Gösterilecek ufak bir ilgi problemi ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

‘Uygun bir zamanda söylerim tasa etme’

Hep kırılgan sebepler olacak değil ya bazen de uygun zaman aramanın kurnazlıkları olabilir ‘yok bir şey’de. Bu durumda biraz duygusal bir atmosfer oluşturmak amaçlı olarak problemin dile getirilmesi ertelenebilir.
alıntı...

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
kadinlar "Yok birseyim" dediginde" Yok yok var birseyin söyle bakalim" denmesini bekler aslinda:panter:

gülen

Üye
Tepki
28
daha çok üstlerine gelinmesi için bence
yani ilgilenilmek temelinde
(bende dahil):zonk:

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
ay ben çok yapıyorum bunu eşim de neden böylesin o zaman deyince ben de yok bişey dedim ya diye bağırırım ve kavgalarımız hep böyle başlar:)

maavera

Aktif Üye
Tepki
240
Hımm yazı güzel..
Ben bu cümleyi genelde ilgi beklediğimde görememişsem, güzel bi şey söyleyip romantik bir an yakalamışsam ve o karşılık vermemişse, kızmışsam, hoşuma gitmeyen bir şey yapmışsa, kıskanmışsam.. kısaca her şeyde kullanırım :cokkomik: ama sağolsun benimki üstüme gelir patlayacaksam patlarım o da sakinleştirir beni :ask: :ask: konuyu halletmeden, gönlümü almadan susmaz. İlla "aşkım,canım seni seviyorum" tarzı bi cümle kurmam lazım. Ancak o zaman ikna olur. Oyy kuzum yaa nazar değmesinnn :cokkomik: :cokkomik::sila:

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.397
Yok Bir Şey....

Evet bu kelimeyi genelde ilgi çekmek için söyleerim.
Eşim israr etsin biraz daha yok bir şey derim ama ciddi bir şey olduğunu anlar ve bir süre yanıma yaklaşmaz taki ben sıkıntımı kendimi dinledikten sonra anlatmaya başlayana denk.

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Yok birşey bu demektirki yanıma yaklaşmayın kendi halime bırakın:sila:

tuana

Aktif Üye
Tepki
93
Ben yok birşey dediğimde karşıdaki gerçekten yok birşey sanır ve bişey yokmuş gibi davranır ya işine öyle geldiğinden yada gerçekten anlayamadığından

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar