Kadınların kocalarından daha eğitimli olmaları evlilik hayatında sorun olur mu sizce

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.274
evlilik.jpg

Kadınların kocalarından daha eğitimmli olmaları evlilik hayatında sorun olur mu sizce

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
erkekler bunu pek kaldıramıyorlar..
çevre,toplum da pek sıcak bakmıyor... erkekte
bundan rahatsız oluyor...çünkü
bir kadının erkeğin yanında ,herhangi bir konu açıldığında fikrini söylemesi ,bilgisini ortaya koyması ,hele o erkeğin o konuda eğitimsiz olup,bir şey bilmemesi durumunda ,işte bu ,o erkeye aşağılık duygusu yaratabiliyor.
bir arkadaşımdan biliyorum..
ben demiştimki,ya bunlarda amip gibi bölünerek çoğalıyorlar.
arkadaşım lise mezunu ,eşi ilkokul.
adam amip ne ki dedi.
eşi
döndü gayri
ihtiyari
tek hücreli canılı canım dedi.
adam bozuldu .başını önüne eğdi.
.
bu sadece,bir örnek mesela.
başkada var.bir uzaktan hısımımız, kimya mühendisi. eşi lise mezunu.
hiç bunu kaldıramadı.
hep başına vurdu kadının. sonunda ayrıldılar...
o yüzden ben her zaman erkeğin kadınla aynı yada daha ileri bir eğitim seviyesinde olmasından yanayım.

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Okypete sana katılıyorum kesinlikle. Eskiden olsa-anne,babalarımızın döneminde- bu o kadar yadırganmazdı; ama şimdi ben erkek ve bayanın aynı düzeyde eğitimli olmasına ya da erkeğin kesinlikle daha eğitimli olmasından yanayım. Çünkü erkekler kişilik itibariyle bunu gurur meselesi haline getiriyorlar. Gerçi birazda kişisine bağlı ama :hulya:

kSo

Daimi Üye
Tepki
5.908
bence kişiyle ilgili kişiliği gelişmemişse ne okursa okusun faydasız

eşlerin kültür farkıda önemsiz kalır

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
ben lise eşim ilkokul mezunu..o zamanki şartlarda okuyamamış ailesi çalışmaya vermiş hemen...benim kelime dağarcığım eşimden daha fazla bu gerçek sonuçta okuma alışkalığım filan var eşimde yok...ama sorun yaşamıyoruz....şu durumda sorun olur kadın üniversite mezunu erkek ilkokul kadının geliri daha fazla filan...bu durumu erkek kesinlikle kaldıramaz ya da gurursuzdur amaaan o kazansın ben yerim yapar-kizgin

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.520
ben kendimden daha az konuşan daha az bilen biryle yapamazdım heralde
sürekli iletişm halinde olmam lazım,sorup danışmam lazım
bunun içinde konuştuğunu dinleyebileceğim biri fikirlerine çok önem verdiğim birisi olmalı
burdada egitim faktörü çok önemli
kendini geliştirmek yetiştirmek herkes için geçerli
eğitim ne olursa olsun gelişmeye açık bir insan olmak en önemlisi

Tepki
914
tabiki eşim en azından benim kadar eğitimli benim seviyemde olmalı ( en azından diyorum ) ..normalde benden daha eğitimli olmasını tercih ederim ...çünkü kadının ezilip kırılıp dökülmemesi adına erkeğin bir adım önde olması aile reisliği görevini yapması kanaatindeyim...
kadının daha eğitimli olması durumunda evin bütün yükü onun üzerine kalabiliyor ...hem iş hem eğitim açısından erkekler bir adım önde olmalı ...yoksa kadının üzerine yüklenen yük artıyor ve bazen sadece kadının evi geçindirmesi durumu ortaya çıkabiliyor...bu yüzden erkek daha ii bir mevkide ve eğitimde olmalı bana göre ..en azından eşit olsun ...
ben kendimden daha akıllı erkekleri severim ki beni eğitmeli de karşımdaki insan ...öğretmeli ,bir şeyler katmalı bana .
onunla her türlü konuda konuşabilmeliyim ..en azından aynı seviyede olmalıyız ki hayatın her alanından konuşurken diğerimiz apışıp kalmasın ..birbirimize birşeyler verebilmemiz için bu şart bence...ben bilimsel bir şey konuşuyorsam o bakıp duruyorsa o iş biraz zor olur bana göre ...ha kendini geliştiren erkekler yok mu ..var tabiki ama sayısı az ..
davul bile dengi dengine lafı boşuna söylenmiş bi laf değil ...:dertli:

Tepki
60
Kesinlikle benden daha düşük eğitim ve kültür seviyesine sahip bir eş istemezdim.
Kendi açımdan ziyede,kompleks yapan bir eş sanırım pek de hayatı kolaylaştırmaz..:dertli:
Haa çook süper kendini yetiştirmiş,komplekslerinden arınmış birisi olursa...
Yok yaa,yine olmaz.Bu sefer de benim kompleks yapmayacağım ne malum ileride:sim3:

gülo

Aktif Üye
Tepki
221
arkadaşlar ben eşimin benden daha çok egitimli olsun olmasın durmuna pek takıntılı degilimdir önemli olan ruhlarınız ikizini bulsun anlaştıktan sonra egitim ikinci planda kalır adam yüksek okul bitirmiş ama iki kelimeyi bir araya getiremiyor kaba görgüzüz ben ne yapayım böyle birirni çokta ünüversite bitirsin kendisini yetiştirmemiş ise ve beyin olarak
anlaşamıyorsak ben onun egititmini öyle ilkokul ve ortaokul mezunları varkı ünüversiteli yanında ona cevap veremez insan kendini yetiiştirip sosyal çevrelerde olursa egitimini fiili olarak hayattan alır benim için eş karşıma aldımmı bana konuşması mutluluk veriyor hep fikirlerimizde ortak bir yerde buluşabiliyorsak yeteer -hmm-hmm

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.520
ben şöyle söyleyim, eğitimli olsun birde üstüne kendini geliştirmişse çok daha iyi olur ki bunun olması daha yüksek bir ihtimal
çünkü insanın kendini yetiştirmeside yine belli bir görüş bakış ve birikim gerektirir

ee hem okumamış hemde geliştrmemiş kendini, çekilmez olur ozaman

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.274
ben kendimden daha az konuşan daha az bilen biryle yapamazdım heralde
sürekli iletişm halinde olmam lazım,sorup danışmam lazım
bunun içinde konuştuğunu dinleyebileceğim biri fikirlerine çok önem verdiğim birisi olmalı
burdada egitim faktörü çok önemli
kendini geliştirmek yetiştirmek herkes için geçerli
eğitim ne olursa olsun gelişmeye açık bir insan olmak en önemlisi

Kayınvalidem ilkokul mezunu ama gören kimse inanmıyor

Harika bir insan,herşey hakkında bilgi sahibi nerdeyse

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.922
Sanırım bazen erkekler için bir sorun teşkil edebiliyor bu durum 55:

H

Hera

Misafir
Erkeğin Kişliğine göre değişir kompLeks siz bir adam sa Çok Kitap okuyorsa Okumayı seviyorsa sorun olmaz

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar