Şekerpare
Daimi Üye
![imagesCAVQAB43.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.maviruj.com%2Fwp-content%2Fuploads%2FimagesCAVQAB43.jpg&hash=03ca1cdc5daaea3be39ea1f377475863)
Sizlere yapılışı kolay, yenilişi lezzetli bir pasta tarifi vereceğiz.
MALZEMELER:
3 adet kağıt helva
Yarım çay bardağı kakao
300 gram yaş helva
Yarım su bardağı toz şeker
60 gram margarin
100 ml süt
Üzeri İçin:
Beyaz Çikolata
YAPILIŞI:
Kolay pastamızın yapımına başlıyoruz. Çok beğeneceğinize eminiz. 300 gram tahin helvasını ufaltarak tavaya koyun. Yavaş yavaş kısık ateşte tahinler eriyinceye kadar ısıtın. Ezilen helvalara; yarım su bardağı şekeri, yarım çay bardağı kakao ve 60 gram margarini ekleyin. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra 100 ml sütümüzü karışıma iyice yedirin ve ocaktan kaldırın. Oluşan kremayı beklemesine izin vermeden kağıt helvaların arasına çok miktarda sürün. En sona kata geldiğiniz zaman kalan kremanın hepsini dökün ve pastanın her tarafını kaplayın. 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Üzeri için ayırdığınız beyaz çikolataları ocakta benmari usülü eritin. Bu çikolata sosu ile pastanın üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Pastanız servise hazırdır. Şimdi pastanızın tadını çıkarın. Afiyet olsun…