incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler :
3 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt + 1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
6 yemek kaşığı pirinç unu ( dolu dolu )
1 paket kabartma tozu
4 tatlı kaşığı nescafe
yarım su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı :
Yumurta ile şekeri 7-8 dakika mikserin yüksek devrinde çırpıyoruz. Bir su bardağı süt ve yağıda ekleyerek 2-3 dakika daha çırpıyoruz. Karışımı 2 ayrı kaba eşit şekilde bölüyoruz. Bir kapta 1 su bardağı un ,3 yemek kaşığı pirinç unu ve yarım paket kabartma tozunu eleyerek karıştırıp ,ayırdığımız karışımlardan birine karıştırıyoruz. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırıp ,1/3 çay bardağı sıcak sütte erittiğimiz nescafeyi de ilave ediyoruz. Ayrı bir kapta bir su bardağı un ,3 yemek kaşığı pirinç unu ,yarım paket kabartma tozu ve 3 yemek kaşığı kakaoyu eleyerek karıştırıyoruz. İnce dövülmüş cevizi de bu karışıma ekleyerek kalan süt ( 2/3 çay bardağı ) ile beraber diğer kaptaki karışıma ekliyoruz. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Yağlanmış baton kalıba öncelikle kakaolu karışımın 1/3 ünü döküyoruz. (Farklı renkteki karışımları birbirinin üzerine dökerken yavaş yavaş ve hiç boşluk bırakmadan tüm yüzeye eşit ve düzgün bir şekilde dağıtmaya dikkat edelim. Renklerin birbirine karışmaması gerekiyor ). Üzerine kahveli karışımın yarısını ,üzerine tekrar kakaolu karışımdan ,üzerine yine kahveli karışımın kalanını ve en üste kakaolu karışımın kalanını döküp önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 50 dakika kadar pişirip kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarıyoruz. Kek soğuyunca dilimleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...
ALINTI

3 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt + 1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
6 yemek kaşığı pirinç unu ( dolu dolu )
1 paket kabartma tozu
4 tatlı kaşığı nescafe
yarım su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı :
Yumurta ile şekeri 7-8 dakika mikserin yüksek devrinde çırpıyoruz. Bir su bardağı süt ve yağıda ekleyerek 2-3 dakika daha çırpıyoruz. Karışımı 2 ayrı kaba eşit şekilde bölüyoruz. Bir kapta 1 su bardağı un ,3 yemek kaşığı pirinç unu ve yarım paket kabartma tozunu eleyerek karıştırıp ,ayırdığımız karışımlardan birine karıştırıyoruz. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırıp ,1/3 çay bardağı sıcak sütte erittiğimiz nescafeyi de ilave ediyoruz. Ayrı bir kapta bir su bardağı un ,3 yemek kaşığı pirinç unu ,yarım paket kabartma tozu ve 3 yemek kaşığı kakaoyu eleyerek karıştırıyoruz. İnce dövülmüş cevizi de bu karışıma ekleyerek kalan süt ( 2/3 çay bardağı ) ile beraber diğer kaptaki karışıma ekliyoruz. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Yağlanmış baton kalıba öncelikle kakaolu karışımın 1/3 ünü döküyoruz. (Farklı renkteki karışımları birbirinin üzerine dökerken yavaş yavaş ve hiç boşluk bırakmadan tüm yüzeye eşit ve düzgün bir şekilde dağıtmaya dikkat edelim. Renklerin birbirine karışmaması gerekiyor ). Üzerine kahveli karışımın yarısını ,üzerine tekrar kakaolu karışımdan ,üzerine yine kahveli karışımın kalanını ve en üste kakaolu karışımın kalanını döküp önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 50 dakika kadar pişirip kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarıyoruz. Kek soğuyunca dilimleyip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ALINTI
