incitanemtuana
Daimi Üye
içindekiler
- 3 yumurta
- 75 gr toz şeker
- 5-6 tatlı kaşığı instant kahve
- 50 gr sütlü çikolata
- 150 gr krem şanti
- Çırpılmış krem şanti
- Draje şeklinde çikolata ve nane yaprağı
- Yumurtaları ayırıp yumurta aklarını serin bir yerde muhafaza edin. Yumurta sarılarını şekerle birlikte 3-5 dakika mikserle köpürünceye kadar çırpın.
- Kahve tozundan küçük bir fincanda çok sert kahve hazırlayın. Çikolataları parçalara ayırıp 1 çorba kaşığı kahve ile birlikte benmari usulü (buharda) eritin. Soğumasını bekleyin.
- Krem şantiyi köpürünceye kadar çırpın. Çikolatayı yumurta sarısından hazırladığınız kremayla birlikte karıştırın. krem şantiyi ilave edin ve telle karıştırın.
- Yumurta beyazlarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Köpükten öncelikle 2-3 çorba kaşığı çikolatalı kremaya katıp dikkatlice telle karıştırın. Ardından kalanı ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız mousse'u 3-4 saat dondurun. Daha sonra karışımdan iki kaşık yardımıyla şekiller oluşturarak tabaklara yerleştirin. İsteğe göre beze, krema, çikolatalı draje ve nane yapraklarıyla süsleyin.