Kahveli simit kek

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
kahvelisimitkek.jpg


Kahveli simit kek

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı granül kahve
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un

Dolgu kreması için
1 yemek kaşığı granül kahve
1 su bardağı süt
2 paket krem şanti

Üzeri için
100 gr bitter çikolata
100 ml krema
İri çekilmiş Antep fıstığı

Bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Ayçiçeği yağını ve sütü ekleyin. Vanilya, kahve, kabartma tozu ve unu ilave edip iyice karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış simit şeklindeki kek kalıbına hamuru aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirip fırından alın.

Dolgu kreması için, granül kahveyi süte ekleyip iyice karıştırın. Bir kapta krem şanti ve kahveli sütü katılaşıncaya kadar çırpın. 10-15 dakika buzdolabında bekletin. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin ve arasına kremayı sürün.

Üzeri için sos tenceresinde kremayı ısıtın. Sıcak kremanın içine parçalanmış çikolataları aktarıp eriyinceye kadar iyice karıştırıp soğumaya bırakın. Kekin üzerine sosu dökün. Üzerini rendelenmiş beyaz çikolata ve Antep fıstığı ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Kahveli simit kek artık hazır, afiyet olsun.
Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst