Aşk Sancısı
Daimi Üye
MALZEMELER
300 gram bitter kuvertür çikolata
200 ml. krema
Kaplaması için:
1/2 su bardağı kakao
1/2 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
1/2 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
KAÇ ADET?
30 ADET
HAZIRLAMA SÜRESİ
1 SAAT
PİŞİRME SÜRESİ
5 DAKİKA
Püf noktası:
Ganaj çikolatanın yoğun tadını bir parça azaltmak ve evde kalmış kek parçalarını değerlendirmek için eritilmiş çikolata karışımına ekleyebilirsiniz.
Beyaz çikolatadan trüf hazırlayacaksanız yağ oranı yüksek olduğu için kullanacağınız krema miktarını yarı yarıya azaltabilirsiniz.
Servis önerisi:
Trüf toplarını arzuya göre eritilmiş çikolata karışımına buladıktan sonra dondurup, servis edebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Blok şeklinde satın aldığınız bitter kuvertür çikolatayı ganaj hazırlamak üzere küçük parçalar halinde kırın. Kakao oranının yüksek olması, yağ oranının düşük olması sebebiyle bitter çikolata tercih edebilirsiniz.
Kremayı, küçük bir sos tenceresinde kaynama derecesine gelene kadar ısıtın. Fokur fokur kaynamasına izin vermeden ocaktan alın.
Çikolata parçalarını kremaya katın ve hızlıca karıştırın. Arzuya göre bu esnada içine şekerleme, acıbadem likörü gibi aroma arttırıcılar ekleyebilirsiniz.
Ilınan ganaj karışımını derin dondurucuda 1 saat kadar soğutun.
Kıvam alan ganaj karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
Elinizin ısısıyla erimemesi için hızlı hareket edip, yuvarlak şekil verin ve yağlı kağıt üzerine alıp bekletin.
Hazır durumda olan çikolatalı trüfleri; ayrı ayrı kakao, ince çekilmiş fındık içi ve rendelenmiş Hindistan cevizine buladıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Onları her daim, aniden sevindirmek için hazır satılan kağıt kalıplar içinde yanınızda bulundurun.