Kakaolu Armutlu Pasta-Birnenkuchen mit kakao-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler
3 adet küçük oda sıcaklığında yumurta
100 gr yumuşak tereyağ
100 gr şeker (1 su bardağı)
minicik tuz
3-4 damla limon esansı
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağına yakın yoğurt suyu
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat

Tepesine elemek için 1 tatlı kaşığı kakao

Tepesi için
4 adet sert olmayan armut

1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı
Yağ,şeker,tuz,limon aroması,vanilya çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.

Kakao eklenip çırpılır.

Yoğurt suyu eklenip çırpılır.

Son olarak un,karbonat 3 defada eklenip çırpılır.

Karışım yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp hamur düzeltilir.

Armutların kabukları soyulup 2'ye ayrılıp,üzerleri çizilip,
haurun üzerine konulur.

En son ballı karışım karıştırılıp armutların üzerine gezdirilir.

Isınmış fırında yaklaşık 40-45 dk pişirilir.

Soğuduktan sonra tepesine kakao serpiştirilir.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst