incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
3 adet küçük oda sıcaklığında yumurta
100 gr yumuşak tereyağ
100 gr şeker (1 su bardağı)
minicik tuz
3-4 damla limon esansı
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağına yakın yoğurt suyu
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Tepesine elemek için 1 tatlı kaşığı kakao
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Tepesi için
4 adet sert olmayan armut
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı süt
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hazırlanışı
Yağ,şeker,tuz,limon aroması,vanilya çırpılır.
Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.
Kakao eklenip çırpılır.
Yoğurt suyu eklenip çırpılır.
Son olarak un,karbonat 3 defada eklenip çırpılır.
Karışım yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp hamur düzeltilir.
Armutların kabukları soyulup 2'ye ayrılıp,üzerleri çizilip,
haurun üzerine konulur.
En son ballı karışım karıştırılıp armutların üzerine gezdirilir.
Isınmış fırında yaklaşık 40-45 dk pişirilir.
Soğuduktan sonra tepesine kakao serpiştirilir.
ALINTI