Kakaolu Islak Kurabiye

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
Dün misafirlerim vardı ben de onlar için ikramlar hazırladım kakaolu ıslak kurabiye de onlardan biri,lezzeti çok güzel ve ağızda dağılan bir kurabiye gelen misafirlerin hepsi tarifini aldı benden..kurabiyeyi bir gün önceden yaparsanız lezzeti daha fazla oluyor buda püf noktası:D

MALZEMELER:
3 yemek kaşığı kakao
125 gram margarin ya da tereyağı
1 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Şerbeti İçin:

3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI:

Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın, soğutun. Soğuyan şerbeti buzdolabına alın ve 1 saat dolapta bekletin.Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.200 dereceli önceden ısınmış fırında kurbiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar pişirin ve fırından alın.
Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin. (şerbetten çıkartınca fazla beklerse üstüne kullanılacak süsü tutmuyor,

NOT:Bu şerbet iki ölçü kurabiyeye yetiyor hanımlar,bir ölçü kurabiye malzemesinden yaklaşık 20 adet kurabiye çıkıyor...
attachment.php

Ekli dosyalar

• ıslak kurabiye.jpg
    ıslak kurabiye.jpg
    31,6 KB · Görüntüleme: 143

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
Bu kurabiyeyi hiç yapmadım ama çok güzel olacağını düşünüyorum :foto: ellerine sağlık pek güzel olmuş ferah abla:coffee:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
Benimde aklimda olan bir tarif ama daha yapmadim.
Harika görünüyor, ellerine saglik ablacim.

OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
tadı gerçekten çok güzel kızlar,önce şerbeti hazırladım tarifteki gibi yaptım akşamdan,sonra baktım ki eşim ve kızlar sabaha bırakmayacaklar şerbette kalmıştı bir ölçü daha yaptım:)sade olarak da yapılıyor ama en güzeli kakaolusu...

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
Esim begenmeyebilir diye düsünüyorum, tatlilarda o tatdi pek sevmiyor.
Kakao tadi cok mu geliyor yerken?

OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
Esim begenmeyebilir diye düsünüyorum, tatlilarda o tatdi pek sevmiyor.
Kakao tadi cok mu geliyor yerken?
kakao tadı yoğun değil, ben ikinci tepsiyi yaparken kakao bitti diye evde toz çikolata sosu vardı ondan koydum güzel oldu,kakaosunu daha az koyabilirsin hatta içine kakao yerine portakal kabuğu rendesi de koyabilirsin...

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
59.043
:ask:wuuu süper gözüküyorrrr
Ellerine sağlık ablacımm

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
bende yarın kı mısfırlerıme yapıcam bu tarıfıferah ablacım da bu geceden yaparsam yarına bayatlamaz dımı

OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
bende yarın kı mısfırlerıme yapıcam bu tarıfıferah ablacım da bu geceden yaparsam yarına bayatlamaz dımı
bayatlamaz aslıcım bir gece önceden yapınca lezzeti daha güzel oluyor,unutmadan kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz soğutulmuş şerbete atılıp ters yüz edip bir iki saniyede çıkarılacak ,şerbetin içinde beklemeyecek yani ,ben hepsini tek tek attım şerbete batırıp çıkardım:)sonra da hindistan cevizini döküyoruz ki üzerine yapışsın .. @Aslı Oktay

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
bak bunu ıyıkı dedın yoksa ben varya tatlı gıbı serbetın ıcınde bırakırdım onları mısafırım salıya gelecek yarın gece yaparım ben bunu ınsallah :nk:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
Ferah abla Aslı'dan sonra bende yaptım :D pişti tattım ve dedim bu nasıl bir kurabiye :catalbicak: tarif defterimin gözdeler sayfasına anında geçiş yaptı :muhteşemebağlayannksmilisi: :cokkomik: çok güzelmiş gerçekten bir kere daha ellerine sağlık paylaştığın için teşekkür ederim

OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
Ferah abla Aslı'dan sonra bende yaptım :D pişti tattım ve dedim bu nasıl bir kurabiye :catalbicak: tarif defterimin gözdeler sayfasına anında geçiş yaptı :muhteşemebağlayannksmilisi: :cokkomik: çok güzelmiş gerçekten bir kere daha ellerine sağlık paylaştığın için teşekkür ederim
rica ederim canım ,ellerine sağlık seninde :nk:en güzeli de ne biliyor musun tadına bakan misafirler çok şaşırıp beğeniyorlar ve hemen tarifini istiyorlar:D bir tarifim daha var ama epey zamandır yapmadım yapınca hemen eklerim o da değişik ve de çok güzel oldukça da şaşırtıcı -ciko

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
Paylaşırsan çok sevinirim enteresan tarifler çok ilgimi çeker çünkü bu kurabiyeyi defterime yanına ferah ablanın diye not düşerek yazdım sık sık yapıcam kulakların çınlarsa nk kurabiyemden yaptı teşekkür yolluyor dersin :hihi:

OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
Dün misafirlerim vardı ben de onlar için ikramlar hazırladım kakaolu ıslak kurabiye de onlardan biri,lezzeti çok güzel ve ağızda dağılan bir kurabiye gelen misafirlerin hepsi tarifini aldı benden..kurabiyeyi bir gün önceden yaparsanız lezzeti daha fazla oluyor buda püf noktası:D

MALZEMELER:
3 yemek kaşığı kakao
125 gram margarin ya da tereyağı
1 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Şerbeti İçin:

3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI:

Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın, soğutun. Soğuyan şerbeti buzdolabına alın ve 1 saat dolapta bekletin.Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.200 dereceli önceden ısınmış fırında kurbiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar pişirin ve fırından alın.
Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin. (şerbetten çıkartınca fazla beklerse üstüne kullanılacak süsü tutmuyor,

NOT:Bu şerbet iki ölçü kurabiyeye yetiyor hanımlar,bir ölçü kurabiye malzemesinden yaklaşık 20 adet kurabiye çıkıyor...
attachment.php

ferah abla bu tarifin şerbetini limonu çıkarıp nescafe ekleyerek yaptım acayip güzel oldu tavsiye ederim

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar