Dün misafirlerim vardı ben de onlar için ikramlar hazırladım kakaolu ıslak kurabiye de onlardan biri,lezzeti çok güzel ve ağızda dağılan bir kurabiye gelen misafirlerin hepsi tarifini aldı benden..kurabiyeyi bir gün önceden yaparsanız lezzeti daha fazla oluyor buda püf noktası
MALZEMELER:
3 yemek kaşığı kakao
125 gram margarin ya da tereyağı
1 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın, soğutun. Soğuyan şerbeti buzdolabına alın ve 1 saat dolapta bekletin.Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.200 dereceli önceden ısınmış fırında kurbiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar pişirin ve fırından alın.
Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin. (şerbetten çıkartınca fazla beklerse üstüne kullanılacak süsü tutmuyor,
NOT:Bu şerbet iki ölçü kurabiyeye yetiyor hanımlar,bir ölçü kurabiye malzemesinden yaklaşık 20 adet kurabiye çıkıyor...
MALZEMELER:
3 yemek kaşığı kakao
125 gram margarin ya da tereyağı
1 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın, soğutun. Soğuyan şerbeti buzdolabına alın ve 1 saat dolapta bekletin.Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.200 dereceli önceden ısınmış fırında kurbiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar pişirin ve fırından alın.
Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin. (şerbetten çıkartınca fazla beklerse üstüne kullanılacak süsü tutmuyor,
NOT:Bu şerbet iki ölçü kurabiyeye yetiyor hanımlar,bir ölçü kurabiye malzemesinden yaklaşık 20 adet kurabiye çıkıyor...