Kakaolu Islak Kurabiye

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
@ferah
Ferah ablacim bak bakalim becermis miyim? ben tadini cok begendim bundan sonra sik sik yapacagim bir tarif :ask:
tarifin orjinali
Kakaolu Islak Kurabiye - Hanimefendi.com - Kadın sitesi

attachment.php

MALZEMELER:
3 yemek kaşığı kakao
125 gram margarin ya da tereyağı
1 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Şerbeti İçin:

3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI:

Önce şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın ve limon suyu sıkarak ateşten alın, soğutun. Soğuyan şerbeti buzdolabına alın ve 1 saat dolapta bekletin.Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.200 dereceli önceden ısınmış fırında kurbiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar pişirin ve fırından alın.
Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin. (şerbetten çıkartınca fazla beklerse üstüne kullanılacak süsü tutmuyor,

NOT:Bu şerbet iki ölçü kurabiyeye yetiyor hanımlar,bir ölçü Kurabiye malzemesinden yaklaşık 20 adet Kurabiye çıkıyor...

Ekli dosyalar

• IMG_0843.jpg
    IMG_0843.jpg
    93,2 KB · Görüntüleme: 119
OP
Aslı Oktay

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
Resmini göremedim ben canım :acep:

Daha önce yaptığım bir tarif.Gerçekten şahane oluyor.Eşimin iş arkadaşları bile bayılmıştı.

Ellerine sağlık eminim şahane görünüyordur :sevindirikasli:

duzelttim canim neden gitmis anlamadim :tskler:
evet canim bende cok sevdim bu tarifi esim pek kurabiye sevmez o da severek yemis
sagol ballim tesekkur ederim

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
Mmmmmmmmmm ellerine sağlık Aslım benimde çok severek yaptığım bir tarif tadı bir harika oluyor bu kurabiyenin:ask:iyi aklıma getirdin haftasonu için listeme bunuda ekleyim:55:

OP
Aslı Oktay

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
Ellerine saglik canim, harika bir tatliya benziyor.
Sanirim bende yapacagim. :ask:

sagol sadıye ablacım ben cok begendım ferah ablam sagolsun sayesınde kurabıye lıstemde cok guzel bır yer edındı bu tarıf :tskler: sıddetle tavsıye edıyorum :nk:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
Offff :bayil: süper gözüküyor zaten ferah ablanınkin de aklım kaldıydı bu sefer tutamıcam herhalde en kısa zamanda denicem şahane bir görüntü -alkis

OP
Aslı Oktay

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
nk'm en gıbı usta bırınden boyle ıltıfatlar aldıkca gaza gelıp mutfaga gıdesım gelıyo :kahkaha:
tesekkur ederım bıtanem
dene muhakkak cok guzel bır tadı var

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
nk'm en gıbı usta bırınden boyle ıltıfatlar aldıkca gaza gelıp mutfaga gıdesım gelıyo :kahkaha:
tesekkur ederım bıtanem
dene muhakkak cok guzel bır tadı var

Kız şişirip durmayın beni :kptmya: sizinde benden aşağı kalır yanınız yok maşallah resmen yemek kitabından fırlamış gibi duruyor kurabiye bayıldım valla kesin denicem kaçarı yok :huhuu:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar