Kakaolu Şekerpare

burgazkartal

Aktif Üye
Katılım
26 Ekim 2010
Mesajlar
256
Tepki
208
Puan
43
Yaş
64
Konum
istanbul
kakaolusekerparej.jpg


Malzemeler


1 Adet margarin
2 Adet Yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı irmik
1 Çay bardağı hindistan cevizi rendesi
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
2 Çorba kaşığı kakao - alabildiği kadar un

Şerbeti için

4 Su bardağı toz şeker,
3,5 su bardağı su,
1/4 limon,
üzerine fındık


Yapılışı
Karıştırma kabına iyi yumuşamış oda sıcaklığında margarini, sıvıyağı, kakaoyu ve yumurtalari koyup bir güzel karıştırıyoruz. Üzerine irmiği, hindistan cevizini, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz. Onunda üzerine vanilyayı kabartma tozunu unla karıştırıp harcın üzerine döküyoruz. Unun ölçüsü kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kesip yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine birer parmak aralık bırakarak diziyoruz. Üzerine fındık, badem veya ceviz parçasını hamura batırarak koyuyoruz. Önceden ısıtılmıs 170 derece sıcaklığında bulunan fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca sıcak şerbeti döküyoruz. Şerbeti hazırlarken ölçülerimizdeki malzemeleri koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha kaynatıp altını kapıyoruz. Şekerparemizi fırından aldıktan sonra her ikisinide sıcak olarak buluşturuyoruz.


Afiyet Olsun
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben yapmıştım tarifini eklemişimdir büyük ihtimal :nk: ama daha koyu renkti tadını da beğenmiştim...

Tarif için teşekkürler
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst