Kızlar geçen gün canım kek istedi; ama maalesef yumurtam kalmamış. Ben de nette bu tarifi buldum. Ölçek küçük olduğu için kekim de küçücük oldu. Yani tam bana göre; çünkü ben kek türü şeyler fazla sevmem ve yemem. Tadı mükemmel oldu. Bundan sonra hep bu kekten yapacağım. Aynı hazır kekler gibi oldu tat olarak.
Fotoğraf için kusura bakmayın. İşyerinde tabak olmadığı için selpak havlu üzerinde çektim
Malzemeler
2 çay fincanı un
1 çay fincanı şeker
1 çay fincanı süt
½ çay fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2-3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
Yapılışı
NOT: Yapılışına geçmeden önce malzemeleri elimizde ya da mikserin düşük devrinde karıştırmamız gerektiğini baştan belirtmeliyim, çünkü mikserde çok yüksek devirde yapılacak karıştırma işlemi bu kekin yeterli derecede kabarmasını önler, kek hamuru çok fazlaca ve hızlıca karıştırılmamalı ve çok yayvan bir kalıpta pişirilmemeli bu tarifte.
Sütü, yağı, vanilyayı ve şekeri karıştırıp şekerin iyice erimesini sağlayalım. Üzerine, içine kabartma tozu karıştırılmış unu ekleyip karışımımızı yavaş hareketlerle bütünleştirelim. Daha sonra kakaoyu koyalım. 160 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirip, keki kontrol edip çıkaralım ve soğuyunca afiyetle yiyelim… :catalbicak:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.