Kalipta Patates Salatasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler:
- 4 patates
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- 1 haşlanmış havuç
- 1 kase maydonoz
- 1 kase dereotu
- 2 sap taze soğan
- Tuz, karabiber, kimyon.
Patatesleri iyice yıkayıp haşlayın. Püre yapacağımız için, iyice ezin. İçine sütü, limon suyunu, zeytinyağını ve isteğe bağlı miktarlarda tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. Tüm bu malzemeleri harmanlayarak, katı kıvamlı bir patates püresi elde edin. Hafifçe yağladığınız bir kek kalıbına, pürenin bir kısmını yayın. Üzerine ince ince doğradığınız taze soğan, maydonoz ve dereotunu yerleştirin. Kalan püre ile harcın üzerini hapayın. Streç filmle veya bir tencete kapağı ile örttüğünüz kek kalıbını bir gece buzdolabında dinlendirin. İkram edeceğiniz zaman, bir servis tabağına ters çevirin ve haşlanmış havuç ve yeşilliklerle süsleyin.
Yukarıdaki salatayı 8 porsiyon olarak düşünürsek;
1 porsiyon patates salatasına ait kalori değeri: 108 kkal

ALINTI
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.923
Puan
113
Konum
Konya
Maydanoz ve dereotunu cıkarırsam harıka bı lezzet yakalarım:rujsigara:
Fıkır ıcın cok saol incim datlummmmm:cicek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst