KALPLER PASTA
MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
3 ADET YUMURTA
3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
2 KAHVE FİNCANI SÜT
1 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ
1 KAHVE FİNCANI KAKAO
4 KAHVE FİNCANI UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
MUSLİN KREMİ:
YARIM LİTRE SÜT
2 ADET YUMURTA
10 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
2 YEMEK KAŞIĞI UN
100 GR. MARGARİN
1 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN:
80 GR. SÜTLÜ ÇİKOLATA
1 ÇAY BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
4-5 YEMEK KAŞIĞI SÜT KAYMAĞI YADA ÇİĞ KREMA
1 ÇAY KAŞIĞI TEREYAĞ
AYRICA 1 POŞET KREM ŞANTİ + 1 BARDAK SÜT
YAPILIŞI:
Kek için olan malzemeleri sırasıyla çırpın.
Yağlanmış ve unlanmış bir kalıba boşaltın.
175 derecede pişirin.
Pişen keki soğutun ve ortadan ikiye kesin.
Bir parçasının üzerinde kurabiye kalıplarıyla şekil çıkarın.
Üzeri için bir tavaya çiğ kremayı alın ve ılıtın.
üzerine çikolataları, tereyağını ekleyin ve karıştırarak eritin.
Kekin kalıpla çıkardığımız kısmına erimiş çikolatanın yarısını sürün.
1 poşet krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın ve buzdolabına koyun.
Daha sonra muslin kremi için; bir tencereye margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri koyun.
Hafif ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Ocağı kapatın ve vanilyayı ekleyin.
Biraz ılıyınca margarinide ekleyip, kremaya yedirin.
Eğer isterseniz herhangi bir kremada kullanabilirsiniz.
Kekin bütün olan parçasına kremayı yayın.
Üzerine çikolatalı kek parçasını kapatın.
Kalan erimiş çikolata ile pastanın yanlarını kaplayın.
Pastayı buzdolabına koyun ve 2 saat dinlendirin.
Dolaptaki pastayı ve krem şantiyi çıkarın.
Pastanın kalıpla kestiğimiz boşluklarına krem şantiyi doldurun.
Tekrar dolaba kaldırın ve 2 saat daha dinlendirin.
Ayrıca kalıpla kesip, çıkardığımız kek parçalarınıda minik pastacıklar yapabilirsiniz.
Ben kalp şeklini kullandım. siz dilediğiniz kalıpla yapabilirsiniz.
Sonraaa dilimleyip, afiyetle yeyin.
Kaynak :arzuyagore