Kandemir Konduk

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
kandemir_konduk.gif

1945 yılında İstanbul'da doğdu. Edebiyata hikaye yazarlığıyla başladı. Daha sonra oyun yazarı olarak öne çıktı. İlk oyunu Yüzsüz Zühtü, 1971 yılında Altan Erbulak-Metin Serezli Çevre Tiyatrosu’nda sergilendi. Bugüne kadar bir çok oyunu sahnelendi. En bilinen oyunlarından bazıları İnsanlığın Lüzumu Yok, Yasaklar, Beyoğlu Beyoğlu, Geceler, Şuna Buna Dokunduk, Artiz Mektebi, Medya Medya Nereye?, No Savaş, Yes Manken ve İyi Aile Çocuğu’dur. Televizyon izleyicisinin yakından bildiği Perihan Abla, Ana, Mahallenin Muhtarları gibi pek çok dizinin yazarıdır. Gülmece türünde yayınlanmış 14 öykü, oyun ve şiir kitabı vardır. Hayatı boyunca gülmece türünde eserler verdi. Müjdat Gezen’le GÜM (Güldürü Üretim Merkezi) adlı ajansı kurdu.

ESERİ
Aşklar da Değişti

Aşklar da Değişti, Kandemir Konduk’un gülmece türü dışındaki ilk eseridir.

Edirne Lisesi mezunu olan Kandemir Konduk, gençlik yıllarında muhasebe, tekstil, seyyar satıcılık, tiyatro oyunculuğu gibi çeşitli işlerde çalıştı. Kısa öyküler yazmaya başlayan Konduk'un yazdığı gülmece yazıları, gazete ve dergilerde yayımlandı. 1982 yılında Müjdat Gezen'le beraber "Güldürü Üretim Merkezi" (GÜM) adı altında bir oluşumda çalışmalar yaptı. Devekuşu Kabare oyuncuları tarafından sahnelenen birçok oyun yazdı. Senaristlik de yapan yazar, bir filmin yapımcılığını üstlenmiştir.

Yapıtları

Aşklar da Değişti
Mor Dönem Öyküleri
Yerli Film Şiirsel Matrak Senaryo
Üniformanın Hatırı Var
Komik Hüzünlerim
Ünlülerden Komik Anılar
Geldim Gördüm Çok Güldüm
Sayenizde Efendim
Artiz Mektebi
Kadınlar Hep Gülmeli
Filmografi